OVO JE PRAVA ISTINA O NADIMKU DRAGANA KOJIĆA KEBE: Spremite se da SAZNATE šta stoji IZA TOGA
Dragan Kojić Keba, Foto: Nemanja Nikolić

POGAĐAJTE

OVO JE PRAVA ISTINA O NADIMKU DRAGANA KOJIĆA KEBE: Spremite se da SAZNATE šta stoji IZA TOGA

Kao kruna karijere 2020. godine stigla je nagrada za životno delo koja se dodeljuje zaslužnim estradnim umetnicima za doprinos razvoju kulture u Srbiji

Objavljeno:

Dragan Kojić poznatiji kao Keba je srpski pevač folk muzike. Rođen je 7. oktobra 1960. godine u Klupcima nadomak Loznice. Živi i radi u Beogradu.

Za Kebu kažu da je u top pet pevača folk muzike na ovim prostorima. Njegovi najveći hitovi su pesme “, „Ko te ima taj te nema“, „Nemam drage, nemam druga“ „Ona to zna“, „Ti hodaš sa njom“, „Plavo oko plakalo je“, „Kukavica“, „Imao sam“, „Kad puca nek’ puca“ i mnoge druge.

1 / 5 Foto: RTV Pink printscreen

Karijeru je započeo kao pevač amater u Loznici. Sreća mu se osmehnula, pa je uspeo da izgradi i uspešnu profesionalnu muzičku karijeru. Kao kruna karijere 2020. godine stigla je nagrada za životno delo koja se dodeljuje zaslužnim estradnim umetnicima za doprinos razvoju kulture u Srbiji.

Njegova ćerka Nataša Kojić je krenula očevim stopama i u Srbiji završila Muzičku akademiju. Nakon nekoliko uspešnih albuma, preselila se u Los Anđeles u Ameriku kako bi tamo nastavila karijeru i živela svoj „američki san“.

Dragan Kojić
foto: Damir Dervišagić

Svoj prvi nastup imao je sa četrnaest godina kada je predstavljao svoje selo Klupci na takmičenju sela oko Loznice. Takmičenje je nosilo naziv „Tražimo najveselije selo“, a Keba je četiri godine zaredom bio pobednik tog takmičenja za svoje selo Klupci.

Posle tih nastupa pročulo se za njega u Loznici. Postao je član Kulturno umetničkog društva „Vuk Karadžić“ gde je bio vokalni solista, u grupi pevača i u horu, a takođe je i glumio.

Dragan Kojić Keba
foto: Ana Paunković

Odrastao je u selu Klupci nadomak Loznice u Srbiji. Njegov otac se zavo Petko, a mama Dobrija. Keba ima stariju sestru Gordanu i mlađu sestru Ljiljanu. Nadimak Keba dobio je u detinjstvu od svog dede Branka.

Dragan Kojić Keba
foto: Ana Paunković

Kasnije je istraživao šta to ustvari znači i pronašao je jedno tumačenje da se tako u Vojvodini nekada nazivala oštra i britka sablja. Kada pomisli na detinjstvo kaže da se prvo seti svog prvog šišanja kada ga je otac vodio kod jednog komšije brice. To mu je ostalo duboko urezano u sećanje.

Dragan Kojić Keba
foto: Damir Dervišagić

Krenuo je u osnovnu školu godinu dana ranije nego što je to bilo predviđeno. U osnovnoj školi je počeo da igra fudbal, a tada je otkrio i svoj muzički talenat. Na časovima muzičkog kod nastavnice Živoradke pokazao je da lako prepoznaje note i da lepo peva.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.