JEZIVO TAČAN TEST LIČNOSTI! Rešava se za 1 MINUT, a otkriva SVE O VAMA! (FOTO)
test ličnosti, Foto: Twitter Printscreen

REŠITE

JEZIVO TAČAN TEST LIČNOSTI! Rešava se za 1 MINUT, a otkriva SVE O VAMA! (FOTO)

Volite da rešavate testove ličnosti i saznate možda i nešto novo o sebi? Evo nove prilike za vas…

Objavljeno: 11:18h

Krug života je najkraći lični test koji koriste mnogi psiholozi i profesionalni treneri, a genijalan je kao alat za brzi vizuelni prikaz osam najvažnijih.

Test traje oko jedan minut, a vizuelno će vam pokazati koliko glatko ide vaš točak života, odnosno koliko ste izbalansirani, koje su vam jake strane, a na čemu treba da više radite u životu, piše aura.ba.

Život svakog čoveka sastoji od osam najvažnijih segmenata: ljubav (u romantičnom smislu), karijera (poziv, kreativni i intelektualni napredak), lični razvoj (psihološki razvoj, emocije, duhovnost), zdravlje, odnosi (prijatelji, porodica), hobi, zabava i relaksacija, životni stil (stanovanje, blagostanje, kvalitet života i okolina), novac…

Svi znamo koliko je važno održavati ravnotežu u svim pravcima života, inače dolazi do akumuliranja stresa, potiskivanja, negativnih emocija što s vremenom može dovesti do problema u odnosima, depresije i bolesti.

Kako raditi ovaj test?

Uzmite list papira i precrtajte sliku koju vidite ispod:

Ocenite svoje zadovoljstvo svakim ovim segmentom života za protekli period života (mesec, pola godine, godina,…) na skali od 1 do 10.

Nakon toga spojite tačke (ocene) linijom po točku života i pogledajte koji oblik ste dobili.

Da li je to veliki pravilni krug, kocka ili neki mali čudni oblik?

Dakle, dobićete vizualno svoj personalni “točak života”, a zajedno s njim i razumevanje na to što treba da obratite pažnju. Očigledno, teži se dobiti što pravilniji i veći krug.

Ne očajavajte ako kod vas ni u jednoj skali nema ocene 10 ili ako niste dobili veliki pravilni krug, već neku malu kocku ili bilo što. To je tek početak vašeg boljeg života.

Psiholozi uveravaju da redovnim analiziranjem na ovom točku, odnosno osvešćivanjem kvaliteta svih osam aspekata vašeg života, možete napraviti brz napredak i da će vaš “kotač života” postati okrugliji, veći i vrtiće baš kao podmazan. Radite ovu vežbu svaki mesec kako bi vizualno pratili svoj napredak.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.