EVO KOJU SREDNJU ŠKOLU JE ZAVRŠILA CECA: Srušićete se NA POD, ŠOOOK
Ceca Ražnatović, Foto: Zorana Jevtić, Damir Dervišagić

saznajte

EVO KOJU SREDNJU ŠKOLU JE ZAVRŠILA CECA: Srušićete se NA POD, ŠOOOK

Za 18. rođendan, 1991, Ceca promoviše album „Babaroga„, a nakon toga počinje da peva u inostranstvu

Objavljeno: 12:37h

Kao prvo dete Mirjane i Slobodana Veličkovića, učiteljice i trgovca, Svetlana Ražnatović „Ceca“ rođena je u selu Žitorađa nadomak Prokuplja. Kada je dobila sestru Lidiju, Ceca je bila oduševljena pošto je dugo želela drugaricu za igru. Sa devet godina prvi put je na lokalnoj svadbi uzela mikrofon u ruke i oduševila goste svojim peskovitim glasom koji će joj postati znak raspoznavanja.

1 / 6 Foto: Emilija Jovanović

Sa 15 godina (1989 godine) snima prvi album „Ludo srce“ i nastupa širom stare Jugoslavije. Sledeće godine objavljuje ploču „To, Miki„, to i prodaje je u čak 360 hiljada primeraka. Kupuje svoj prvi automobil, Mazdu 626 i pomaže roditeljima da završe kuću u Žitorađi.

Ceca Ražnatović
foto: Damir Dervišagić

Za 18. rođendan, 1991, Ceca promoviše album „Babaroga„, a nakon toga počinje da peva u inostranstvu. Tokom dramatičnih godina raspada Jugoslavije i rata u Bosni i Hercegovini, nastupala je samo u dijaspori i nije ništa snimala.

Kupuje stan u Beogradu i počinje saradnju sa Marinom Tucaković, koja je napisala neke od najvećih Cecinih hitova. Snima legendarni album „Šta je to u tvojim venama„, sa hit pesmom „Kukavica„, koja je obeležila ovaj period njene karijere. Peva na stadionu Tašmajdan pred 12 hiljada ljudi, a nešto kasnije, u Erdutu, gde odlazi na nastup s Oliverom Mandićem i Džejom, upoznaje Željka Ražnatovića Arkana.

Ceca Ražnatović
foto: Damir Dervišagić

U decembru 1996. u bolnici Narodni front u Beogradu Ceca je na svet donela sina Veljka, začetog vantelesnom oplodnjom. Mališan je njeno prvo, a Željkovo osmo dete. Dve godine kasnije u maju rodila im se i ćerka Anastasija.

Ceca Ražnatović
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Svetlana Ceca Ražnatović je završila srednju Veterinarsku školu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.