DOKTORI OSTALI U ŠOKU: Imao je ZATVOR 3 dana, NEĆETE VEROVATI ŠTA SU MU NAŠLI U CREVIMA, AU!
Opstipacija, Foto: Profimedia

BIZARNO

DOKTORI OSTALI U ŠOKU: Imao je ZATVOR 3 dana, NEĆETE VEROVATI ŠTA SU MU NAŠLI U CREVIMA, AU!

Lekari su otkrili šokantan predmet zaglavljen u crevima čoveka nakon trodnevne konstipacije

Objavljeno:

Iranac kojeg je supruga odvela u bolnicu zbog zatvora, krio je tajnu pravog uzroka.

Lekari su naknadno opisali kako su mu iz rektuma izvadili ogroman strani predmet koji je tu bio tri dana.

Supruga je 50-godišnjeg neimenovanog muškarca dovela u bolnicu nakon što je postala zabrinuta zbog njegovog nedostatka apetita, bolova u stomaku i zatvora. Nije imao nikakve druge zabrinjavajuće simptome i nije bio bolestan.

Ali nakon CT skeniranja, šokantna istina je izašla na videlo. Pokazala je punu flašu vode veličine oko 250 ml zaglavljenu u predelu karlice. Dno se zaglavilo u rektumu i čak je ušlo u debelo crevo, dok je vrh flaše bio oko 10 mm od otvora anusa.

Zbog sramote je ćutao, a samo pukom srećom nije probušio creva. nakon toga je direktno odveden na operaciju.

Nakon što je muškarac proveo pet dana na bolničkom odeljenju, i dalje nije bilo nikakvih znakova unutrašnjeg oštećenja i otpušten je. Upućen je na psihijatrijsku kliniku, kako piše u "Clinical Case Reports", pošto je zabeleženo da ima depresiju.

Stručnjaci kažu da se u većini slučajeva strani predmeti ubacuju u anus radi seksualnog zadovoljstva. Najčešće se opisuju „plastične ili staklene flaše, krastavci, sijalice, kao i sijalice, drške za sekire, metle, šargarepe, drveni ili gumeni instrumenti“. U slučajevima stranih predmeta koji se moraju hirurški ukloniti, više od dve trećine pacijenata su muškarci između 30 i 40 godina. Neki hirurzi sugerišu da prevalencija raste, navodi list. „Pacijenti]se mogu žaliti na simptome kao što su dvosmislen bol u stomaku, rektalno krvarenje, bol, a ponekad i zatvor“.

Odlaganje lečenja - najčešće zbog stida - komplikuje već opasnu situaciju, rekli su lekari. „Komplikacije kao što su odložena perforacija ili teško krvarenje iz rektuma mogu se pojaviti čak i nakon što je predmet izvađen.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.