ŠOK, EVO KOLIKO JE ZAPRAVO VISOK DRAGAN BJELOGRLIĆ: Pašćete sa STOLICE, NEVERICA
Dragan Bjelogrlić, Foto: Nemanja Nikolić

ko bi rekao

ŠOK, EVO KOLIKO JE ZAPRAVO VISOK DRAGAN BJELOGRLIĆ: Pašćete sa STOLICE, NEVERICA

I u novom milenijumu stvara upečatljive uloge u filmovima Sivi kamion crvene boje i Ivkova slava, kao i u TV seriji Vratiće se rode

Objavljeno:

Dragan Bjelogrlić je srpski filmski, televizijski i pozorišni glumac, reditelj, scenarista i producent.

Prvu ulogu dobio je 1978. godine, u filmu Boško Buha, da bi osamdesetih započeo njegov konstantni uspon u jugoslovenskoj kinematografiji, prvenstveno zahvaljujući TV seriji Bolji život, gde je igrao buntovnog Slobodana Bobu Popadića.

1 / 4 Foto: STEFAN STOJANOVIĆ

Tokom devedesetih ostvario je veliki uspeh glumeći uglavnom u filmovima ratne tematike, kao što su Crni bombarder, Lepa sela lepo gore, Rane i Nebeska udica, ali i zahvaljujući mjuziklu Hajde da se volimo 3. I u novom milenijumu stvara upečatljive uloge u filmovima Sivi kamion crvene boje i Ivkova slava, kao i u TV seriji Vratiće se rode.

Dragan Bjelogrlić
foto: Beta / Milan Obradović

Dragan Bjelogrlić je rođen 10. oktobra 1963. godine.

Potiče iz srpske dobrovoljačke porodice iz Hercegovine, koja se naselila u Banatu, posle Prvog svetskog rata. Dragan Bjelogrlić je prvi put pred kamerama glumio sa 15 godina i to u filmu Branka Bauera Boško Buha iz (1978). godine, tumačeći lik Save Jovanovića Sirogojna.

Dragan Bjelogrlić
foto: Zorana Jevtić

Oprobao se i kao reditelj, režirao je igrani film i tv seriju Montevideo, bog te video i Montevideo, vidimo se, sa kojim je postigao veliki uspeh. Film je izabran za srpskog predstavnika za nagradu Oskar.

Dragan Bjelogrlić
foto: Zorana Jevtić

Dragan Bjelogrlić je visok 173 cm.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.