KAKO SE SPREMA OMLET, A KAKO KAJGANA? 2 recepta za pržena jaja koje svako mora da zna, jedna varijanta je UKUSNIJA!
Omlet, Foto: Printscreen/Youtube/Najbolji domaći recepti

da li ste znali?

KAKO SE SPREMA OMLET, A KAKO KAJGANA? 2 recepta za pržena jaja koje svako mora da zna, jedna varijanta je UKUSNIJA!

Između omleta i kajgane ima velike razlike i to u načinu pripreme. Zato pročitajte ove savete i postanite majstor u prženju jaja za doručak!

Objavljeno:

Možda ste mislili da između omleta i kajgane nema razlike, ali grešite. Nije svejedno ni koliki tiganj koristite, ni na kojoj temperaturi pržite, ali ni kako dodajete jaja.

Ovo su preporuke stručnjaka:

Omlet: Veličina tiganja je od presudne važnosti, ne sme da bude premali jer će omlet biti suviše debeo, ali ni preveliki. Idealan prečnik tiganja za omlet od 2-3 jaja je 15 cm.

Omlet
foto: Printscreen/Youtube

Neka se tiganj dobro zagreje, zatim dodajte ulje ili puter, pa tek onda jaja koja ste prethodno umutili u činiji. Kad ih ubacite u tiganj, više nema mešanja. Važno je znati kada da stanete, u ovom slučaju dok je omlet još živ. Donji deo treba da bude čvrst, a gornji da izgleda vlažno jer kad omlet skinete sa vatre, još će se krčkati. Za pripremu vam nije potrebno više od minut-dva. Ako dodajete omletu još neki sastojak, neka bude na sobnoj temperaturi.

1 / 9 Foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

Kajgana: Strpljenje je ključna reč kad pripremate kajganu. Uzmite mali tiganj i pržite na srednjoj temperaturi, u suprotnom jaja će se isušiti. Jaja razbijte direktno u tiganj, dodajte so i mutite viljuškom.

Kajgana
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Recepti

A pre toga, viljušku namažite belim lukom što će kajgani dati poseban ukus, savetovao je otac moderne zapadne kuhinje Ogast Eskofer. Za razliku od omleta, kajgani se ne dodaju drugi sastojci, ali tajming je i ovde važan, smesa ne treba da bude homogena, već da se na kraju jasno vide belanca.

Pogledajte i kako se pravi kajgana u sendviču!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.