EVO KOLIKO GODINA IMA DRAGAN BJELOGRLIĆ! Odgovor će šokirati celu NACIJU
Dragan Bjelogrlić, Foto: Youtube

KO BI REKAO

EVO KOLIKO GODINA IMA DRAGAN BJELOGRLIĆ! Odgovor će šokirati celu NACIJU

Dragan Bjelogrlić važi za jednog od najboljih glumaca našim prostorima.

Objavljeno: 11:30h

Dragan Bjelogrlić Bjela je srpski glumac, producent, scenarista i reditelj. Mnogi ga smatraju "srpskim Robertom Redfordom“ i važi za jednog od deset najmoćnijih ljudi srpske kulture. Živi i radi u Beogradu.

Dragan je sa majkom Nadom, ocem Tomislavom i bratom blizancem Goranom živeo u Barandi do svoje druge godine. Nakon toga su se preselili u Beograd, gde je završio osnovnu i srednju školu.

Dragan Bjelogrlić
foto: Printscreen/Youtube

Kratko je bio u dramskoj grupi Radio Beograda iz koje ga je pedagog Bata Miladinović izbacio zbog nestašluka.

Kada je Dragan napunio 18 godina, otac Tomislav je preminuo. U jednom od njihovih poslednjih razgovora ga je posavetovao da izabere ozbiljniju profesiju, pa se umesto glume odlučio za građevinu. Bjelogrlić je 1984. godine iz drugog pokušaja upisao Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Pet godina kasnije je diplomirao.

1 / 10 Foto: Zorana Jevtić

Bio je u klasi profesora Vladimira Jevtovića i studirao je sa Vesnom Trivalić, Mirjanom Joković, Vesnom Stanojević, Tatjanom Venčelovski, Dušankom Dudom Stanojević, Brankom Pujić, Srđanom Žikom Todorovićem, Darkom Tomovićem, Miloradom Mandićem – Mandom, Draganom Petrovićem – Peletom i Bodom Ninkovićem. Pošto su svi ostvarili vrhunske karijere, važe za jednu od najuspešnijih klasa u istoriji ovog fakulteta koja je danas poznata pod nazivom „12 veličanstvenih“ i "turbo klasa FDU". Rođen je 10. oktobra 1963. godine u Opovu i ima 59 godina.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.