UDALA SE ZA PUTINOVOG BANKARA: Živela je kao BOGINJA, a sad sa troje dece sklapa KRAJ S KRAJEM! (FOTO)
Aleksandra Tolstoj, Foto: Printscreen/Youtube/ House & Garden

sudbina

UDALA SE ZA PUTINOVOG BANKARA: Živela je kao BOGINJA, a sad sa troje dece sklapa KRAJ S KRAJEM! (FOTO)

Aleksandra Tolstoj udala se za ruskog milijardera Sergeja Pugačova, oligarha i bliskog saradnika Vladimira Putina. Prvih nekoliko godina živeli su život iz bajke, a onda se sve pretvorilo u košmar, o čemu svedoči tekst.

Objavljeno:

Aleksandra je rođena u Engleskoj, a bliži rođaci su joj slavni Lav Nikolajevič Tolstoj, kao i Patrik OBrajen. Pre nego što je upisala fakultet, Aleksandra je rešila da otputuje u Moskvu i istraži porodično nasleđe.

Svom ocu, uticajnom političaru Nikolaju Tolstoju, rekla je da će taj put trajati godinu dana. Međutim, Aleksandra se zaljubila u Rusiju, te počela da uči ruski jezik i shvatila da joj je Moskva potpuno promenila život.

Avanturistički duh ju je poveo na putovanja širom sveta, o kojima je snimala emisije i pisala knjige.

U toku jedne od ekspedicija, upoznala je Šamila Galimzjanova, koji ju je oborio s nogu, a isti utisak ostavio je i na njenu porodicu, s obzirom na to da su je posavetovali da se „odmah uda za njega“. U braku su bili od 2003. do 2009. godine, a venčanje je upriličeno na imanju Tolstojevih u Oksfordširu, sa kog je Šamil mladu odveo na belom konju, uz muziku benda dovedenog iz Pariza. Problem koji je odmah iskrsao je bio taj što je Šamil očekivao da će Aleksandra izdržavati porodicu, na šta je i pristala, sve dok nije postala svesna toga da radi bez odmora i predaha te je na kraju shvatila da „nisu na istom emotivnom i intelektualnom nivou“.

Aleksandra Tolstoj
foto: Printscreen/Youtube/ House & Garden

Naime, problem je bio u tome što se niko u njenoj porodici nije razvodio, te je prihvatila svoju sudbinu u braku koji ne želi, sve dok se nije pojavio njen „grof Vronski“, baš onakav kakvog ga je opisao njen rođak Lav Tolstoj.

Aleksandrin grof Vronski bio je ruski tajkun Sergej Pugačev. Ruski oligarh, jedan od bliskih saradnika Vladimira Putina, činio joj se kao ostvarenje njenih snova. Sa njim se venčala 2008. godine i sve je počelo kao bajka, te nije očekivala da će se završiti kao košmar.

Aleksandra i Sergej živeli su u luksuzu u Čelsiju, a dobili su i troje dece, Alekseja, Ivana i Mariju.

- Imamo medicinskog asistenta, dva vozača, dva kućepazitelja, englesku dadilju i rusku dadilju, kao i francuskog učitelja. Ovde smo se preselili kad sam rodila prvo dete. A onda smo kupili i susednu kuću - nabrajala je tada ushićena Aleksandra, koja je već bila naviknuta na život na visokoj nozi, ali ni blizu onom koji je dobila u braku sa Sergejom.

- Kada sam upoznala Sergeja, sve je bilo naelektrisano. Toliko sam se zaljubila u njega - govorila je Aleksandra, dodajući da je sve bilo „tako romantično“ i da nikada nije osetila takvu povezanost sa nekim.

Živeli su na relaciji Moskva-London-Pariz, a Aleksandra je, kaže, živela bajku.

- Dao bi mi svoju kreditnu karticu, a ja bih išla u šoping, mogla sam da radim šta god poželim - govorio ona i dodaje:

- Imala sam privatni avion. Trebalo je samo da spakujem kofere i krenem gde god poželim - kaže ona, a govorila je tada i da u posedu imaju brojne nekretnine.

Aleksandra Tolstoj
foto: Printscreen/Youtube/ House & Garden

Između ostalog, porodični dom vredan 12 miliona funti u četvrti Batersi, imanje u Herfordširu od 80 hektara i vilu na obali na Karibima, vrednu 40 miliona dolara.

Ono čega nisu bili svesni jeste da se atmosfera u Rusiji menja i da Putin polako, ali sigurno okreće leđa brojnim saveznicima. Među njima se našao i Sergej Pugačov.

Sergej je ogromno bogatstvo stekao nakon raspada SSSR. Imao je rudnike uglja, dizajnerske brendove, a bio je i vlasnik jedne od najvećih ruskit privatnih banki. Sa Putinom je bio toliko blizak da su zajedno išli i na odmor, a zaradio je nadimak „Putinov bankar“. Putin nije odobravao vezu Segeja i Aleksandre.

- Zašto ste zajedno? Ona je Engleskinja. Ima 140 miliona ljudi u Rusiji, zar nisi mogao ovde da nađeš ženu? Ovo je ludost - govorio je Putin Pugačovu.

Pugačov je 2008. godine napustio Rusiju, a kasnije je svedočio kako mu je ruska Agencija za osiguranje uloga (DIA) tražila otplatu zajma od milijardu dolara.

Aleksandra otkriva da su ona i deca nakon što su 20. maja 2020. godine izbačeni iz vile vredne 12 miliona funti, živeli bez novca tako što su kampovali. Imanje je preuzela vlada Rusije, a oni su dobili rok od dve nedelje da se isele.

- Potpuno nas je odsekao od sebe. Nije nam pomagao finansijski, a mene je osam godina sprečavao da radim. Leto sam provela u suzama, živeli smo u par putnih torbi i odsedali malo kod mojih prijatelja, malo kod rodbine - kaže.

Pandemija je onemogućavala da zarađuje od putovanja, a na kraju je sav nameštaj dala na aukciju i iznajmila kuću u selu. Odatle je počela novi posao sređivanja enterijer, prenosi „Daily Mail“.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.