TOKOM ŽESTOKOG SE*SA SA MUŽEM DESIO JOJ SE HOROR, JEDVA SE OPORAVILA: Ono što joj je uradio dovelo ju je do BOLNICE
Foto: Profimedia

AUUUU

TOKOM ŽESTOKOG SE*SA SA MUŽEM DESIO JOJ SE HOROR, JEDVA SE OPORAVILA: Ono što joj je uradio dovelo ju je do BOLNICE

Njen suprug u to vreme uzimao nafcilin, oblik penicilina za lečenje upale srčanog mišića

Objavljeno: 22:01h

Žena je zamalo umrla zbog alergijske reakcije nakon nezaštićenog polnog odnosa sa svojim suprugom, koji je u to vreme pio antibiotik.

1 / 9 Foto: Profimedia

Amerikanka (46) iz Baltimora u Merilendu pretrpela je anafilaktički šok samo sat vremena posle snošaja. Po koži su joj izbile crvene mrlje, počela je jako da se znoji i uhvatila ju je strašna vrtoglavica. Kada su joj se simptomi pogoršali, sa izrazitim svrabom kože i prolivom, prebačena je u bolnicu. Lekari su ustanovili da je imala alergijsku reakciju na penicilin, iako im je rekla da nije uzimala nikakav lek ili bilo koju neobičnu hranu tog dana.

Seks
foto: Profimedia

Prvo su pretpostavili da pacijentkinja boluje od sepse, jer joj je krvni pritisak bio izrazito nizak. Dali su joj infuziju i antibiotike za suzbijanje sepse. Ipak, naknadni testovi otkrili su da nema infekcije i da je žena zapravo bila u anafilaktičkom šoku – prekomernoj reakciji imunog sistema na materiju koju prepoznaje kao štetnu za telo.

Anafilaktički šok uzrokuje i nagli pad pritiska, a disajni putevi se sužavaju, uzrokujući gušenje, što u nekim slučajevima može biti kobno. Šta se zapravo dogodilo?

1 / 5 Foto: Profimedia

Njen suprug u to vreme uzimao nafcilin, oblik penicilina za lečenje upale srčanog mišića.

Njenu reakciju je, uzrokovao “semenski prenos nafcilina”, kako su na kraju zaključili lekari. Odmah su joj dali adrenalin, koji se daje kod anafilaktičkog šoka, jer opušta mišiće oko disajnih puteva u plućima i pomaže da se podigne krvni pritisak.

Seks
foto: Profimedia

Ženino stanje se popravilo već sledećeg dana i mogla je da napusti bolnicu. Zabranili su joj s*ks sa suprugom najmanje sedam dana nakon što on popije svoju terapiju antibiotika.

Penicilin, kao i drugi antibiotici, koncentrišu se u spermi, a vagina ih može apsorbovati. Zato lekari sada apeluju na kolege i farmaceute da budu svesni potencijalnih rizika propisivanja tih lekova, pogotovo ljudima čiji partneri imaju alergijske reakcije, prenosi “Independent”.

(Espreso / Independent)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media