BIO JE NAJPOZNATIJI BESKUĆNIK, NOSIO JE PRLJAVU ODEĆU I TUMARAO ULICAMA: A evo čime se sada BAVI (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram/joseluis.matos.7906

životna priča

BIO JE NAJPOZNATIJI BESKUĆNIK, NOSIO JE PRLJAVU ODEĆU I TUMARAO ULICAMA: A evo čime se sada BAVI (VIDEO)

Beskućniku Čoku život se promenio preko noći kada je na njega na ulicama Kolumbije nabasao mladić koji je samo snimio jednu više nego dirljivu scenu.

Objavljeno:

Mladi Kolumbijac šetao je jedne večeri ulicama svog grada i u jednom trenutku ugledao nesvakidašnji prizor - beskućnik u prljavoj odeći sedeo je na uličnim stepenicama, držeći pored sebe mali pohabani ranac, međutim, izgledajući na neki neobjašnjivi način srećno.

On je uz osmeh od uva do uva, uspevši da kupi parče torte sa dve svećice, slavio rođendan svojim psima.

- Prizor koji sam zatekao, ganuo me je do suza. Budući da znamo koliko ljudi ima koji se bahate i iživljavaju nad životinjama, zapanjen sam bio dobrotom ovog beskućnika. On nema ništa na svetu, a i od ono malo što ima, umesto hleba, kupio je parče torte i dve svećice koje je zapalio kako bi proslavio rođendan svojih pasa. U trenutku kada sam prolazi zatekao sam ga kako stavlja psima papirne slaveljničke kapice na glavu, što me je nateralo da zastanem i snimim ostatak njihove male proslave. On im je pevao pesmu, upalio svećice, a potom i parče torte podelio sa njima - navodi momak koji je telefonom zabeležio slavljenički klip i postavio ga na Instagram.

Ubrzo se saznalo da se beskućnik zove Čoko, a njegova priča više je nego tragična.

On nije bio te sreće da odrasta u idiličnom porodičnom okruženju poput svojih vršnjaka, već je toplinu roditeljskog doma zamenio okrutnim prihvatilištem za nezbrinutu decu. Iz njega je pobegao čim je smogao snage, svesno se odlučivši na život na ulici.

Mnogo toga nije imao. Za početak nije imao sigurnost, niti mesto na kome će da prespava. Nije imao roditelje, prijatelje, toplotu, niti hranu, nije imao ništa, a opet bio je zahvalan bogu što je dobio nesebičnu ljubav dva psa koji su se odlučili da baš sa njim dele takav način života.

Njegov život upotpunili su psi Nena i Šegi, a pored njih mladić Čoko više nikada nije bio usamljen. Zato im je i priredio skromno rođendansko slavlje.

Pošto su korisnici Instagrama videli snimak i saznali o kome se radi, ubrzo je Čoko počeo da dobija kese s hranom, često i sa kompletnim obrocima za sebe i svoje pse.

Vremenom su i okolni meštani poželeli da se baš njihovi kućni ljubimci slikaju sa Čokom, pa je popularnost beskućnika velikog srca rasla.

Tako je vremenom Čoko od jednog čoveka dobio i mobilni telefon, putem koga je otvorio svoj nalog na Instagramu na kome je delio svoje avanture s Nenom i Šegijem. U kratkom roku zapratilo ga je 180.000 lljudi.

Navodno od početka marta ove godine Čoko više nije beskućnik, već on, Nena i Šegi imaju i krov nad glavom i ne moraju više da brinu za svoju bezbednost.

Nedavno je viđen kako prodaje majice na ulici i prikupljeni novac ulaže u dobrotvorne organizacije koje se bore protiv nasilja nad životinjama.

Njegov san je da postane muzičar i osnuje prihvatilište za životinje.

(Espreso/SrećnaRepublika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.