VAŠ MALIŠAN ŽELI PSA? Ako ste razmišljali o udomljavanju, ove 3 rase su IDEALNE za porodicu
Dete i pas, Foto: Printscreen/Youtube

NAJBOLJI PRIJATELJ

VAŠ MALIŠAN ŽELI PSA? Ako ste razmišljali o udomljavanju, ove 3 rase su IDEALNE za porodicu

Deca se uz pse uče odgovornosti, saosećajnosti, prijateljstvu i bezuslovnoj ljubavi, i u prisustvu svog četvoronožnog prijatelja će se uvek osećati sigurnima

Objavljeno:

Ako ste se odlučili da udomite psa, predlažemo da razmislite o ovim rasama. Odlično se slažu sa decom.

Ove 3 rase pasa imaju tendenciju da budu najbolji psi za decu i porodice:

Zlatni retriver

Pas, Zlatni retriver, Gradonačelnik
foto: Printscreen/Facebook/ Mayor Max

Zlatni retriver je samouveren, pametan, ljubazan i odan pas. Nije agresivan ni plašljiv i izuzetno je strpljiv, što ga čini savršenim spojem za decu.

Iako rasi treba mnogo vežbanja, zlatni retriveri vole da se igraju (igre hvatanja su im omiljene – na primer, vaš zlatni retriver bi mogao da voli da se igra sa frizbijima).

Često ćete otkriti da je zlatni retriver koji voli zabavu takođe ljubazan i poslušan, što znači da će se vaša deca odmah zaljubiti.

Za pravilnu njegu njihovih sjajnih zlatnih kaputa potrebno je češljanje dvaput sedmično.

Labrador retriver

Labrador
foto: Profimedia

Ovo je jedna od najpopularnijih rasa pasa, i to sa dobrim razlogom – labrador retriver je razigran, strpljiv, pun ljubavi, zaštitnički nastrojen i pouzdan. Još jedna prednost, veoma je inteligentan i dobro podnosi obuku.

Zahtevaju MNOGO vežbanja (vole plivanje!), zato budite sigurni da je vaša porodica spremna za izazov. Uverite se da imaju dovoljno prostora za trčanje i igru.

Bilo da su crni, čokoladni ili zlatni, labradori retriveri svi dele isti osećaj izdržljivosti, snage i poslušnosti što ih čini tako popularnom rasom.

Ovi ljubazni psi se dobro slažu sa drugim životinjama i skoro sa svima koje sretnu, a njihova kratka dlaka znači da im je potrebno samo nedeljno češljanje da bi bili čisti i zdravi. Međutim, labradori se linjaju, tako da treba da budete spremni da redovno čistite njihovu dlaku.

Pudlica

Pudla
foto: Printscreen

Pored njihovih često prepoznatljivih frizura, pudlica je takođe veoma pametan i nežan pas. Ponosna i elegantna, ova rasa pasa je i brižna i odana i retko se nervira ili dosađuje.

Pudlice su dostupne u minijaturnim i standardnim veličinama, što znači da možete odabrati određenu veličinu pudlice koja najbolje odgovara vašem životnom okruženju. Odlični su za decu sa alergijama, jer se vrlo malo linjaju.

Svaka rasa dolazi sa različitim pogodnostima. Rasa standardne pudlice, na primer, je veoma poslušna, pametna, razigrana i avanturistička. Iako su često stidljivi sa strancima, odlično se slažu sa ljudima i decom koju poznaju.

Minijaturne pudlice, s druge strane, imaju tendenciju da se posvete jednoj osobi, ali su dobre sa drugim kućnim ljubimcima i decom. Oni su pametni, osetljivi, poslušni i razigrani. Međutim, bez obzira na određenu rasu pudla, njihova dlaka zahteva planiranu negu.

(Espreso / 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.