REKLI JOJ DA IMA ZATVOR, A ONDA JE SMRAD OTKRIO ISTINU: Zbog OVIH simptoma i LEKARI izneverovali
Ilustracija, Foto: Shutterstock

šokantno

REKLI JOJ DA IMA ZATVOR, A ONDA JE SMRAD OTKRIO ISTINU: Zbog OVIH simptoma i LEKARI izneverovali

Dijagnoze koje su joj lekari davali su bile različite – od zatvora, preko parazita, a na kraju je usledila i dijagnoza raka debelog creva u julu prošle godine

Objavljeno: 16:20h

Melisa Ursini (37) je u januaru 2021. godine počela da oseća bolove u stomaku koje ni sa čim nije mogla da poveže. Ova žena ističe da su ti bolovi bili slični porođajnim kontrakcijama, ali su potrajali šest meseci, zbog čega je odlučila da potraži pomoć lekara.

"Nisam često išla kod lekara, bila sam osoba koja nikad nije bila bolesna ili prehlađena. Čak sam se i u trudnoći odlično osećala", rekla je ova mama jednog deteta.

Dijagnoze koje su joj lekari davali su bile različite – od zatvora, preko parazita, a na kraju je usledila i dijagnoza raka debelog creva u julu prošle godine.

Još uvek se ne zna tačan uzrok kolorektalnog karcinoma, ali je studijama utvrđeno da je ta vrsta raka učestalija u zemljama u kojima je ishrana ljudi bogata mastima, a sadrži malo vlakana. Osim toga, utvrđeno je da preveliki unos alkohola može da poveća rizik od ove bolesti.

Melisa je samo nekoliko dana pre dijagnoze rekla da je bolesna: "Smrdelo je kao dijareja i bilo je braon boje, kao da sam kakila na usta".

Učestali bolovi i problemi

Bol, Bol u stomaku, Jajnici
foto: Profimedia

"Bolovi u stomaku su se javljali i ponekad bi malo oslabili oko menstruacije. Prvo su se javljali svake tri nedelje, a onda su se povećavali na dva, na jedan, sve dok nisu počeli da bivaju skoro konstantni. Mislila sam da je to možda povezano s mojim reproduktivnim zdravljem ili da sam čak rano prolazila kroz menopauzu”, rekla je ona.

U aprilu 2021. je otišla kod svog ginekologa koji joj je radio ultrazvuk bešike i reproduktivnih organa. Nalazi su bili uredni, pa je Melisa nastavila da ide na posao, ali bol se pogoršao i ubrzo je izgubila apetit.

"Nedavno sam obavila neke stomatološke zahvate i dali su mi amoksicilin protiv bolova, ali sam imala gadnu reakciju na to i povratila sam. Jedna od nuspojava tog leka su oštri grčevi u stomaku, pa sam mislila da je to u pitanju. Otišla sam u hitnu pomoć, a oni su mi dali neke lekove protiv grčeva da ih ponesem sa sobom".

Neko vreme je lek pomagao i nije imala bolove, a zatim su se ponovo javili. U junu je zvala na posao i rekla da je bolesna, a svoju majku je zamolila da odvede njenu ćerku Regan u školu.

"Opet sam otišla u hitnu pomoć i oni su mi pregledali krv i rekli: 'Znam šta je, samo imaš zatvor'. Bila sam toliko šokirana jer jedva da sam išta jela, pa nisam baš išla u WC. Doktor mi je rekao da je to razlog zašto imam tolike bolove i rekao mi je da ne želi da radi skener jer sam jako mlada, tako da su veoma male šanse da ima rak".

Nastavak problema i pregleda

Melisu su iznova poslali kući, ali se 18. juna vratila jer je bol ponovo bio jak. Ovog puta su joj uradili skener i rekli joj da ima sindrom iritabilnog creva, ali da ne mogu da objasne grčeve.

Do 3. jula se njeno stanje pogoršalo, pa je ponovo otišla kod lekara, a sada su joj rekli da ima parazite.

"Rekla sam im da nisam nigde išla zbog kovida i poslali su me kući s antibioticima. Do tog trenutka sam već bila bolesna i izmet je užasno smrdeo. Bilo je smeđ i smrdeo je na proliv, a pretpostavljam da je tehnički i bio".

Dijagnoza raka

Rak, Kancer, Bolest, Lekar, Doktorka, Doktor, Bolnica, Pacijentkinja, Pregled
foto: Profimedia

Nakon svih pogrešnih dijagnoza i problema koji je trajao, Melisa je pozvala svog zeta koji je radio u bolnici udaljenoj sat vremena vožnje. Otišla je tamo na pregled, gde su joj uradili još jedan skener i otkrili masu koja je pravila problem.

"Samo sam se nekako isključila i sve što sam čula je bila reč 'opstrukcija'. Nisam šašava osoba, ali u tom trenutku nisam nikoga čula i i tek kada je hirurg došao shvatila sam da je masa o kojoj su pričali zapravo rak."

Drugim rečima, u Melisinom crevu je rastao tumor i to je uzrokovalo bol.

U Melissinom crevu je rasla masa i to je uzrokovalo bol. Urađena joj je operacija kojom su lekari izvadili tumor, posle nekoliko dana je puštena iz bolnice i sada se uspešno oporavlja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.