OVO JE PROVEREN NAČIN ZA SMANJENJE RAČUNA ZA GORIVO: Uštedećete kao nikad do sad
Gorivo, Foto: Zorana Jevtić

OBRATITE PAŽNJU

OVO JE PROVEREN NAČIN ZA SMANJENJE RAČUNA ZA GORIVO: Uštedećete kao nikad do sad

Zašto da ne uštedite kada već možete

Objavljeno: 11:31h

TikTok postaje sve više mreža koja često ima zanimljive savete i ideje. Pa tako devojka po imenu Abigejl je na svom profilu podelila sa nama kako da uštedimo pare za gorivo.

1. Nemojte da prepunite rezervoar

Iako zvuči čak i kontradiktorno, ovo je istina. - Gorivo je zaista teško; 70 litara dizela teži oko 57 kilograma. To je mnogo novca - kaže Abigajl.

Zato smanjite težinu i pomozite mu da se lakše kreće.

2. Polako kočite

- Svaki put kada naglo zakočite zapravo trošite svoje gorivo na glupost. Naravno to ne znači da ne treba i dalje da koristite kočnicu, već je koristite normalno - tvrdi ona.

3. Očistite i rasteretite svoj auto

Sve što vam ne treba, morate da se rešite toga. Teži auto zahteva i veću potrošnu goriva.

4. Napumpajte gume

- Za svakih deset posto nedovoljne napumpanosti vaših guma, trošite tri procenta više goriva - kaže ona. Proverite da li pritisak u gumama podešen, jer nedovoljno napumpane gume dovode do velike potrošnje goriva, savetuje stručnjak za bezbednost na putu.

5. Usporite

Ovo pravilo je i možda najbitnije, ovo je najbolji način da uštedite vaše gorivo. Brza vožnja je najgora za potrošnju, nema potrebe da jurite, svakako ćete stići na određenu destinaciju.

- Planiranje puta je daleko bolje - polazak unapred znači da nećete osećati potrebu da vozite malo brže. -objašnjava Abigejl.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.