JEDNOJAJČANE BLIZNAKINJE BILE NERAZDVOJNE: Kad se jedna RAZBOLELA usledio KOŠMAR, da ne POVERUJETE!
Ilustracija, Foto: Printscreen Instagram/hoepertwins

STRAŠNO

JEDNOJAJČANE BLIZNAKINJE BILE NERAZDVOJNE: Kad se jedna RAZBOLELA usledio KOŠMAR, da ne POVERUJETE!

U trenucima kada je Megan počela da oseća zdravstvene tegobe, žalila se na učestalu iscrpljenost i mučninu, Sofi je bila sasvim dobro, ali...

Objavljeno:

Megan i Sofi Valker (11) iz Edinburga su nerazdvojne jednojajčane bliznakinje koje jedna drugoj završavaju rečenice, imaju isti ukus u svemu i dobijaju iste ocene u školi.

Kada se jedna od dve sestre razbolela, njihovim roditeljima srušio se ceo svet. Naime, jedna od sestara je počela da oseća simptome pre nego se druga zaista razbolela od teške bolesti, pišu britanski mediji.

U trenucima kada je Megan počela da oseća zdravstvene tegobe, žalila se na učestalu iscrpljenost i mučninu, Sofi je bila sasvim dobro.

Nakon opsežnih pregleda u bolnici kod Megan nije utvrđena nikakva bolest. Međutim, Sofi je odjednom počela da se oseća loše i pokazalo se da ima rak koji je povezan sa simptomima koji su se pokazali kod Megan.

Obe devojčice su pale s 40 kilograma na 35. Njihova majka Rebeka iz Edinburga rekla je : -To je bilo strašno. Nije bilo indikacije da nešto nije u redu sa Sofi. Helen Turijer iz Udruženja blizanaca je rekla da jedan od jednojajčanih blizanaca ponekad može pokazivati simptome bolesti koja je pogodila drugog.

Bili smo zabrinuti za Megan. Bila je bleda kao duh i isušena, uopšte nije izgledala kao inače – rekla je majka. Vilmsov tumor je zatim pronađen na bubregu kod Sofi. Loša dijagnoza je pogodila porodicu, pa je otac Džejmi (39) morao da odustane od svoje prodavnice, kako bi mogao da brine o ćerki.

Sofi se bojala gubitka svoje duge kose, ali ju je sestra Megan podržavala. Čak je zamolila majku da je ošiša kako bi ona i Sofi opet izgledale isto. Majka joj to nije odobrila jer želi da je Megan podseća na to kako je Sofi nekad izgledala i kako će opet izgledati ako sve uskoro bude dobro sa zdravljem.

1 / 5 Foto: Profimedia

U decembru je Sofi uklonjen tumor zajedno s njenim levim bubregom. Do leta će biti na hemioterapiji. Postoje dobri izgledi da ozdravi jer je ovaj tretman uspešan u 85 posto slučajeva kad je Vilmsov tumor u pitanju. U međuvremenu, Megan prolazi kroz psihoterapiju da bi mogla lakše da se nosi s ovim događajima.

Sofi ima podršku svoje drage Megan, kao i još sedmero braće i sestara, Džejmsa(15), Emili (14), Lusi (12), Daniela (8), Olivije (6) Ele (4) i Nejtana (3). Megan sada želi da bude sa Sofi više nego ikad. Ne znam kako bi izdržala bez nje – rekla je mama Rebeka.

Bonus video:

06:42

Espreso Twitter: Nada Macura

(Espreso/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.