DEČAK KOJI BOLUJE OD AUTIZMA UPUTIO PISMO SVOM RAZREDU: Njegove reči će vas POGODITI U SRCE
Ilustracija, Foto: Profimedia

HRABAR DEČAK

DEČAK KOJI BOLUJE OD AUTIZMA UPUTIO PISMO SVOM RAZREDU: Njegove reči će vas POGODITI U SRCE

"Molim te, ne bulji u mene onda, zato što me je sramota," napisao je dečak u svom pismu

Objavljeno:

Kuba je učenik osnovne škole. Ima autizam. Ne govori, ali pisanim rečima odlično komunicira sa okolinom. On je bio taj koji je napisao pismo školi, a posebno svom razredu, kako bi im pomogao da razumeju njegovu situaciju.

Njegove reči dirnule su srca mnogih ljudi.

"Radiš nešto drugačije nego što želiš – na primer skačeš, a ne želiš da skačeš. Ali skačeš jer moraš, iako znaš da izgleda glupo", napisao je Kuba, objašnjavajući svoju bolest. I nastavio – "Ne volim nered, zato ti za vreme časa zakopčavam pernice i na pauzi vezujem cipele".

Pominje i prednosti autizma - "Imam dobro pamćenje, brzo čitam. Mogu da pročitam knjigu za jedan sat."

"Važno mi je pomoći u teškim situacijama, npr. kada sam loše raspoložen ili se loše osećam. Tada se ponašam glupo – vrištim, bežim, držim uši zatvorene. Molim te, ne bulji u mene onda, zato što me je sramota."

Za decu su pogledi gori od najstrože presude. Razmislite o tome kako se osećate kada neko bulji u vas u trenutku kada vam je neprijatno, radite nešto pogrešno ili vam se nešto loše upravo dogodilo.

Hoćete li moći ovako da izdržite nedelju, godinu, ceo život? Kubino pismo odlično pokazuje da je potrebno pomoći, a ne izreći kaznu.

Bonus video:

06:42

Espreso Twitter: Nada Macura

(Espreso/Najzena.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.