OVO JE NAJPOZNATIJI UKRAJINSKI MAČOR: Zahvaljujući OVOME, postao je MILIONIMA miljenik (FOTO)
Mačak Stepan, Foto: Printscreen/Instagram/Instagram/loveyoustepan

kakav car

OVO JE NAJPOZNATIJI UKRAJINSKI MAČOR: Zahvaljujući OVOME, postao je MILIONIMA miljenik (FOTO)

Svojim simpatičnim objavama pod imenom "loveyoustepan" odavno je osvojio srca svih pratilaca, a najviše "mrzovoljnom" facom dok pozira sa raznim rekvizitima.

Objavljeno:

Simpatični Stepan važi za najpoznatijeg ukrajinskog mačka, što potvrđuje činjenica da ga na njegovom Instagramu prati više od milion ljudi.

Suočen sa ratom, ovaj ljubimac trenutno se nalazi u Francuskoj odakle nestrpljivo čeka dan kada će se vratiti svojoj kući. Svojim simpatičnim objavama pod imenom "loveyoustepan" odavno je osvojio srca svih pratilaca, a najviše "mrzovoljnom" facom dok pozira sa raznim rekvizitima.

Profil mačka čija je adresa u Harkovu vodi njegova vlasnica Ana, a nakon što je počeo rat, mnogi su se zabrinuli primetivši da Stepanovih objava već neko vreme nema. Budući da je Harkov drugi po veličini grad u Ukrajini, udaljen oko 25 kilometara od granice sa Rusijom, sam po sebi je glavna meta ruskih trupa. Njegovi stanovnici se svakodnevno suočavaju sa bombardovanjem.

Na sreću, Stepan i njegova vlasnica uspeli su da se skone na sigurno, a to su potvrdili i poslednjim objavama na Instagramu gde su opisali sa čim su se to suočili na putu do Francuske.

- Rano ujutru 24. februara dok smo još spavali, začula se neka eksplozija. Nisam odmah shvatio o čemu se radi, ali nakon pola sata, eksplozije su se ponovile, a prozori zatresli. Skočio sam i shvatio da je nešto strašno posredi. Shvatili smo da je rat došao našoj kući - stoji u njegovoj objavi.

Na profilu, Ana je objasnila kako su prvog dana rata prizori razaranja bili najteži.

Granate su pogađale susedne kuće koje su gorele pred našim očima. Nekim čudom, naša kuća ostala je sigurna nedelju dana, ali osmog dana granata je doletela na terasu susedne kuće i oštetila je, a dve-tri granate pale su i u dvorište ispred naše kuće - opisali su.

Nakon noći u podrumu i nedelju dana bez struje, odlučili su da napuste grad.

- Volonteri iz Harkova odveli su nas do železničke stanice gde smo vozom krenuli do Poljske. Sa oko pet hiljada ljudi stajali smo devet sati na granici kada smo napokon ušli u zemlju - objasnila je Ana na profilu svog ljubimca.

Istakla je kako im je tamo Svetska asocijacija Influensera i blogera iz Monaka pomogla da dođu do Francuske.

- Sada smo dobro. Veoma smo zabrinuti za našu rodbinu u Ukrajini i učinićemo sve što možemo da pomognemo našoj zemlji. S nestrpljenjem čekamo dan kada ćemo se vratiti našoj kući - zaključili su.

Njihova objava oduševila je brojne Stepanove obožavaoce, kojima je laknulo što su mačak i njegova "ljudska porodica" na sigurnom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.