PRONAŠLA JE STARI KOFER, A ONDA JE KRENULA DA GA OTVARA: Ono što je izašlo iz NJEGA bilo je JEZIVO (VIDEO)
Kofer i devojka, Foto: Printscreen/ TikTok/texasbeeworks

HRABRA JE

PRONAŠLA JE STARI KOFER, A ONDA JE KRENULA DA GA OTVARA: Ono što je izašlo iz NJEGA bilo je JEZIVO (VIDEO)

Erika je bez imalo straha prišla starom predmetu i otvorila ga, zatekavši u njemu za mnoge ljude pravi horor

Objavljeno:

Tiktokerka Erika Tompson iz Teksasa zabeležila je video-snimkom, koji je objavila na toj popularnoj mreži, potpuno neverovatnu situaciju. Ona je, naime, sasvim slučajno primetila stari, unakaženi kofer na jednom zapuštenom imanju i kad mu je prišla imala je šta da vidi.

Erika je bez imalo straha prišla starom predmetu i otvorila ga, zatekavši u njemu za mnoge ljude pravi horor. Ipak, to nije važilo i za nju, ali se ipak prenerazila jer nije očekivala da to što je u stvari tražila pronađe na takvom mestu.

Po svemu sudeći ta iskusna pčelarka znala je kako da se nosi sa pčelama.

@texasbeeworks Bees packed themselves into a suitcase and they needed my help! #beekeeper #beerescue #suitcase #beetok #savingthebees ♬ original sound - Erika Thompson

Uzela pčele

Erika je najpre dimilicom smirila pčele, utovarila kofer s njima na kamion i prevezla ih u svoje dvorište. Bez ikakve zaštite ponovo je nadimila pčele i otvorila kofer pored košnice. Usledilo je potpuno čudo - pčele su same prelazile u košnicu znajući da je to za njih mnogo bolji dom od starog kofera.

- Gledala sam gde je matica koja održava leglo živim, ali od pčela nisam mogla da je vidim. U jednom trenutku primetila sam da je već bila na ulazu u košnicu i ubrzo je ušla unutra. Neverovatno - napisala je Erika.

Usledila je neverovatna scena kako su pčele u savršenom redu sve do poslednje prešle u svoj novi dom. Devojka je spasla pčele i dobila novo pčelinje društvo.

Pčele
foto: Printscreen/ TikTok/ texasbeeworks

Usledili su brojni komentari njenih pratilaca.

- Bravo, hrabra devojko. Tako se čuvaju pčele -

- Sačuvajmo pčele, one su neophodne našoj planeti -

- Zar nije trebalo da nosiš pčelarsku opremu? Svaka čast za hrabrost -

- Ovo je tako fenomenalno. Ulepšala si mi dan. Ti si kao neka šaptačica pčelama, jer kako se meni čini one tebe sve slušaju - bili su samo neki od komentara na mrežama.

Jezik pčela

Malo je poznato da su pčele izuzetno inteligentne životinje. Naučnici sa Univerziteta u Bristolu u Britaniji utvrdili su da je roj pčela šest puta jači od pustinjske oluje. Ali, to nije sve.

Najsavremeniji računari današnjice mogu da urade oko 20 milijardi operacija u sekundi. Međutim, kako tvrde naučnici, to je ništa spram pčela čiji mozak računa 600 puta brže i bolje od najboljeg kompjutera. Pčele vide boje, osećaju miris, mogu da hodaju, lete i drže ravnotežu. Pčela radilica može da preleti 5,98 kilometara u potrazi za nektarom, a potom da se vrati kod ostalih pčela iz svog društva i da im "objasni" gde se nalazi hrana.

Pčela
foto: Marija Pantelić

Izvodeći brojne eksperimente naučnici su utvrdili da pčele imaju najkompleksniji jezik u životinjskom carstvu. U međusobnoj komunikaciji one upozoravaju jedna drugu o potencijalnim opasnostima, gde se nalazi hrana i dele druge korisne informacije. Komunikacija se obično obavlja preko kompleksnog pčelinjeg plesa koji obuhvata pokrete, zvuk, klepet i brzinu krila.

Pčele se orjentišu prema suncu i ukoliko, dok su na ispaši, sunce promeni položaj, pčela je stanju da precizno izračuna tačno pomeranje sunca i tačnu informaciju prenese drugim pčelama. Spram njih najsavremeniji kompjuteri su praktično u kamenom dobu.

SLATKA PRIČA DAVIDA I DARIJA: Usred Dorćola drže 2.000.000 pčela! Urbano pčelarstvo normalna pojava u svetu, a ima ga i Beograd:

09:20

SLATKA PRIČA DAVIDA I DARIJA: Usred Dorćola drže 2.000.000 pčela! Urbano pčelarstvo normalna pojava u svetu, a ima ga i Beograd

(Espreso/ Srećna republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.