SPUSTIO SE U KANALIZACIJU I OSETIO DA MU NEŠTO GMIŽE ISPOD KOŽE: Lekari se zaprepastili kada su shvatili šta je
Crv, Foto: Profimedia

HOROR!

SPUSTIO SE U KANALIZACIJU I OSETIO DA MU NEŠTO GMIŽE ISPOD KOŽE: Lekari se zaprepastili kada su shvatili šta je

– Nakon tretmana oralnim ivermektinom, pacijentov osip i dijareja su se povukli

Objavljeno:

Radnik na održavanju kanalizacije iz Španije susreo se sa retkim, ali veoma odvratnim zdravstvenim problemom. Kada je stigao u bolnicu, lekari su mogli golim okom da vide kako mu crvi gmižu ispod kože.

Neimenovani pacijent (64) zaradio je “hiperinfekciju” okruglim glistama, a bez obzira na poprilično uznemirujuće simptome, njegovo stanje nije bilo toliko teško. Nakon što je dobio dijareju i primetio osip koji svrbi na koži javio se u bolnicu u Madridu.

Lekari su tamo otkrili da je u njemu parazit zvani “strongiloides stercoralis” koji izaziva bolest zvanu strongiloidijaza. Studija ovog neobičnog slučaja objavljena je u časopisu New England Journal of Medicine. Fotografije koje su priložene prikazuju, pored crvenila na koži, larve i crve, čije su obrise lekari ocrtali.Paraziti su srećom potpuno uklonjeni u roku od 24 sata.

– Nakon tretmana oralnim ivermektinom, pacijentov osip i dijareja su se povukli – rekao je portparol bolnice, prenosi Njujork post.

U međuvremenu, lekarima nije jasno kako je muškarac zaražen. Međutim, primetili su da su ga faktori iz životne sredine, kojima je bio izložen u kanalizaciji, možda učinili podložnijim.

Doktori su objasnili da ovo stanje može proći neotkriveno dugi niz godina jer je obično asimptomatsko. Ali u slučaju radnika kanalizacije, naveli su da se parazit lakše proširio zbog hormonske terapije za malignu kompresiju kičmene moždine, koja je potisnula njegov imuni sistem. Nakon toga je prešao u stanje hiperinfekcije.

Bonus video

02:35

NOVE INFEKCIJE VREBAJU DECU U ŠKOLAMA! Pedijatar UPOZORAVA ako primetite OVO smesta vodite dete kod lekara (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/ NY Post)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.