"OČI SU JOJ BILE MRTVE, BEŽIVOTNE": Devojčica preminula nakon što je pojela omiljeni slatkiš, lekari otkrili UŽAS
Preminula devojčica, Foto: Facebook

JEZIVO

"OČI SU JOJ BILE MRTVE, BEŽIVOTNE": Devojčica preminula nakon što je pojela omiljeni slatkiš, lekari otkrili UŽAS

Energična i nasmejana devojčica bila je letargična i umorna

Objavljeno:

Žalila se na bolove u stomaku i telesna temperatura joj je skočila na 39 stepeni. Nešto nije u redu sa devojčicom. „Oči su joj bile mrtve, beživotne“, rekla je devojčicina majka.

Kada je majka pokupila ćerku iz vrtića, primetila je da je trogodišnjakinja depresivna i da se ne oseća dobro. Sa svakim satom, stanje devojčice se pogoršavalo. Dete je bilo bez energije, dremalo, a pogled je bio odsutan.

Dramatičnu priču ispričala je Britanka Šarlot Vingfild, majka trogodišnje Bruklin-Mai. Žena je primetila da joj je ćerka bolesna po povratku iz vrtića. Devojčica nije spavala 21 sat, a onda je zaspala dok se igrala. Temperatura joj je skočila na 39 stepeni.

Energična i nasmejana devojčica bila je letargična i umorna. Zabrinuta majka pozvala je svog lekara opšte prakse za savet. Doktor je rekao da je možda virus. Tri dana kasnije, ispostavilo se šta je bio problem.

Uzrok strašnih tegoba trogodišnjakinje je bio... Čokoladno jaje. Čokolado jaje bilo je kontaminirano bakterijama. Potvrđeno je da je dete zaraženo salmonelom, piše fakt.pl.

Iako se Bruklin-Mai već oporavila, još uvek je iscrpljena bolešću, a ponekad se i temperatura vrati. Prošlo je nedelju dana od trovanja, ali posledice su i dalje prisutne. Devojčica i dalje pati od bolova u stomaku, nema energije i brzo se umara.

Kontaminirani slatkiši

Majka devojčice apeluje na roditelje da bace čokoladna jaja ako im deluje da nešto nije ok. Prošle nedelje u Velikoj Britaniji, proizvođač konditorskih proizvoda Ferero povukao je nekoliko serija svojih proizvoda sa polica zbog straha od kontaminacije opasnom bakterijom.

Salmonela je otkrivena u jednoj od Fererovih fabrika u Arlonu u Belgiji. Iako je fabrika sada zatvorena, hiljade čokolada je otišlo u prodaju, uključujući u Francuskoj, Nemačkoj i Belgiji.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media