CEO SVET SE ZGROZIO IZGLEDOM NEVESTE, A ON JE OŽENIO: Nosila je venčanicu,dok su usta joj bila VEZANA, UŽAS!(VIDEO)
Viktor Igo Sosa, Foto: Printscreen/Youtube

bizarno

CEO SVET SE ZGROZIO IZGLEDOM NEVESTE, A ON JE OŽENIO: Nosila je venčanicu,dok su usta joj bila VEZANA, UŽAS!(VIDEO)

Gradonačelnik malog ribarskog sela u Meksiku odabrao je neobičnu nevestu

Objavljeno:

Ime joj je Mala princeza, a imala je zavezanu njušku, kako ne bi utolila glad gostima.

Viktor Igo Sosa i njegova hladnokrvna nevesta zapečatili su svoj brak poljupcem kao deo vekovima starog rituala kako bi obezbedili obilje plodova prirode u San Pedro Uameluli. Sedmogodišnjem reptilu, poznatom kao Mala princeza, njuška je bila vezana kako bi izbegla neželjeno zevanje.

Bila je propisno obučena – u belu venčanicu.

Tamošnji stanovnici veruju da je aligator Mala princeza božanstvo koje predstavlja Majku Zemlju, a za brak se kaže da simbolizuje sjedinjenje ljudskog sa božanskim.

Ovaj ritual među autohtonim zajednicama Chontal i Huave u državi Oakaca datira vekovima, iz pre-Hispanskih vremena. Tradicionalna muzika je odzvanjala dok su veseljaci plesali tokom ceremonije u četvrtak.

- Tražimo od prirode dovoljno kiše, dovoljno hrane, a imamo dovoljno ribe u reci - rekao je Sosa. Oaksaka je dom mnogih autohtonih grupa koje marljivo čuvaju svoje jezike i tradicije.

Ritual u San Pedro Huameluli takođe priznaje katoličku duhovnost i uključuje oblačenje aligatora ili kajmana u belu venčanicu. Meštani su mladu na rukama nosili seoskim ulicama dok su je muškarci hladili kapama.

- Ovaj ritual me čini srećnim i ponosnim na svoje nasleđe. To je veoma lepa tradicija - rekla je Elija Edit Agilar, poznata kao kuma koja je organizovala venčanje, piše Metro. Ne zna se kako je životinja završila - da li su je vratili u divljinu ili je ostala kod mladoženje kao kućni ljubimac.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.