MISLIO DA JE PAS, A ONDA MU JE NEKO OTKINUO KOMAD SA NOGE: Ono što ga je NAPALO je stravično (FOTO)
Šuma, Foto: Printscreen/youtube/BuzzFeedUnsolvedNetwork

UŽAS

MISLIO DA JE PAS, A ONDA MU JE NEKO OTKINUO KOMAD SA NOGE: Ono što ga je NAPALO je stravično (FOTO)

Muškarac je hitno prebačen u bolnicu, a zverku je uhvatio lovac

Objavljeno: 10:31h

Gost u motelu na Floridi imao je bliski susret sa masivnim aligatorom dugačkim oko 2 metra, kojeg je zamenio za psa, saopštila je policija.

Muškarca (49) koji nije identifikovan, napao je aligator u utorak oko ponoći kada je šetao vrtom motela u okrugu Sarasota.

Tokom šetnje, muškarac je rekao da je primetio tamnu siluetu kako se kreće kroz žbunje, ali se nije uplašio jer je pretpostavio da je to pas na dugom povocu, zbog čega “nije oklevao da se skloni s puta”, prema WTVT News.

Tada ga je reptil ugrizao, “držeći se i povlačeći mu mišić”, saopštila je šerifova kancelarija. Kada je pokušao da pobegne, rekao je da je osetio kako mu aligator “otkida komad sa noge”.

Zamenik okruga Sarasota koji je bio u blizini čuo je njegove vriske i prišao čoveku, pozivajući jedinicu hitne medicinske pomoći.

Muškarac je hitno prebačen u Memorijalnu bolnicu Sarasota na lečenje povreda koje nisu opasne po život. Ubrzo je pušten.

Reptil je uklonjen sa lica mesta i uhvatio ga je lovac aligatora. Komisija za očuvanje ribe i divljih životinja Floride (FWC) saopštila je da je prebačen na obližnju farmu.

Država Florida ima populaciju od 1,3 miliona aligatora, prema FWC-u. Bilo je 442 ničim izazvanih ujeda, što je rezultiralo sa 26 smrtnih slučajeva od 1848. godine, kada je FWC počeo da vodi evidenciju.

Gmizavci su primećeni na golf terenima, dvorištima kuća, ulicama i blizu vodenih površina.

Aligatori su federalno zaštićeni u skladu sa Zakonom o ugroženim vrstama, ali se mogu loviti kroz “program žetve” na Floridi i loviti uz dozvolu tokom sezone lova koja počinje 15. avgusta i traje do 1. novembra.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.