IZAŠLE SLIKE BEBE U VODENJAKU, OVO ĆETE VIDETI PO PRVI PUT: Ovako izgleda PRE PORODA (FOTO)
Foto: Printscreen/Youtube

STRAŠNO I SLATKO U ISTO VREME

IZAŠLE SLIKE BEBE U VODENJAKU, OVO ĆETE VIDETI PO PRVI PUT: Ovako izgleda PRE PORODA (FOTO)

Pogledajte neverovatne slike bebe rođene u vodenjaku

Objavljeno:

Uvelikoj većini porođaja, zaštitna amnionska kesa ili amnionska kesa (vodenjak) koja drži bebu u nekom trenutku pukne. Međutim, porođaj dok je još uvek u netaknutom vodenjaku, poznat kao "en caul porođaj", javlja se u samo približno 1 od 80.000 slučajeva.

Češći je kod carskih rezova nego kod vaginalnih porođaja, ali je generalno veoma retko.

"En caul" porođaj nudi bolji utisak o detetu neposredno pre rođenja U nekim kulturama rođenje u zatvorenom se smatra znakom sreće za bebe i roditelje. Sa naučne tačke gledišta, porođaji "en caul" mogu nam dati bliži pogled na to kakav je život bebe u materici.

Zbog retkosti ovakvih porođaja javnost ne može često da vidi kako to izgleda, zahvaljujući brazilskoj fotografkinji Janaini Oliveiri i dečaku imena Noah - roditelji širom sveta sada zaista mogu zamisliti kako je izgledao svet njihove bebe između slike s ultrazvuka i prvog daha.

Dečak Noah sada je prava zvezda u svom gradiću Vila Velha u Brazilu, a njegova majka Monik rekla je kako su joj lekari tokom poroda približili ekran tako da ga može gledati:

- Gledala sam ga u trenutku dok sam ga rađala. Lekari su mi primaknuli ekran da mogu videti. Prizor je bio toliko divan da me rasplakao.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.