AKCIJA "ZASADI DRVO" NASTAVLJA DA SE ŠIRI SRBIJOM! Veliki projekat obara rekorde, cilj 4. sezone 250.000 SADNICA
Ilustracija, Foto: KURIR TV

ADRIA MEDIA GROUP

AKCIJA "ZASADI DRVO" NASTAVLJA DA SE ŠIRI SRBIJOM! Veliki projekat obara rekorde, cilj 4. sezone 250.000 SADNICA

Ambicije i njihovu volju za očuvanje životne sredine ne mogu poremetiti ni najveći izazovi

Objavljeno: 10:10h

Za tri sezone akcije "Zasadi drvo" Srbija je postala bogatija za čak 350.000 sadnica. Kompanije Adria media group i DM drogeri markt zajedno sa partnerima, ambasadorima akcije i građanima Srbije pokazali su kako je svaki cilj dostižan uz snagu ljudi, njihove ideje I motiv da budućim generacijama ostave čistu okolinu I vazduh. Dok nestrpljivo iščekujemo četvrtu sezonu koja samo što nije počela, gledaoci Pulsa Srbije podsetili su se kako je izgledala prethodna simboličnog naziva "Četiri godišnja doba".

Pored rekordnog broja zasađenih stabala, pomenuta akcija ostaće upamćena po cilju podizanja svesti o važnosti očuvanja šuma, posebna pažnja je posvećena najmlađima.

snovci koji pohađaju prvi razred, zajedničkim snagama su zasadili svoje prvo drvo. Pored njih, akciju su podržali i srednjoškolci. Predstavnik preduzeća "Srbija šume" Boris Ivanović imao je posebnu poruku za maturante:

Zasadi drvo
foto: KURIR TV

- Nadam se da će se kroz vas, kroz vreme, stvoriti voljni momenat da upišete Šumarski fakultet i da nekog od vas očekujemo kao šumarske inženjere u zaštiti životne sredine - Saopštio je Boris Ivanović

Ana Rebić iz "Adria media group", bila je gošća u emisiji Puls Srbije na Kurir televiziji. Tom prilikom je najavila četvrtu sezonu i osvrnula se na uspehe koje su postigli u pređašnjem periodu.

- Četvrta sezona zvanično počinje 27. septembra u Botaničkoj bašti Jevremovac. Naš najvažniji rezultat je da smo posadili više od 350.000 sadnica na preko 200 lokacija. Mi se trudimo da svake godine šaljemo ekološke poruke o krucijalnoj važnosti i značaju šuma u očuvanju ekosistema i čitavog čovečanstva - rekla je Ana Rebić.

Zasadi drvo
foto: KURIR TV

Ambicije i njihovu volju za očuvanje životne sredine ne mogu poremetiti ni najveći izazovi:

- Svake godine postavljamo nove ciljeve, postoje mnogi izazovi, kao na primer vremenski uslovi. Naučili smo da se prilagodimo prirodi, ali i korona koja nam se dogodila, podsetila je ljude koliko je očuvanje prirode važno - izjavila je Rebić.

Osvrnula se i na ciljeve za iduću sezonu:

- Cilj je da pozelenimo celu Srbiju, cilj sledeće sezone je da zasadimo 250.000 sadnica! Ovim putem želim da pozovem sve volontere i građane da nam se priključe na sajtu "Zasadidrvo.rs" tamo će biti objavljene lokacije sadnji - zaključila je Rebić.

09:24

ČETVRTA SEZONA AKCIJE ZASADI DRVO

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.