NENAD ČANAK ISTAKAO ZASTAVU UKRAJINE NA ZGRADI LSV! Na Tviteru su ga "DOČEKALI NA KRV I NOŽ" (FOTO)
Nenad Čanak, Foto: Beta/Dragan Gojić, Printscreen

NA STRANI UKRAJINE

NENAD ČANAK ISTAKAO ZASTAVU UKRAJINE NA ZGRADI LSV! Na Tviteru su ga "DOČEKALI NA KRV I NOŽ" (FOTO)

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da Srbija mora „snažno podržati“ nezavisnost i teritorijalni integritet Ukrajine

Objavljeno: 14:33h

Nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin objavio "početak specijalne vojne akcije" u u četvrtak ujutru, tokom celog dana širom Ukrajine odzavanjale su granate, pucnjave i sirene.

Prvog dana ruskog napada poginulo je 137 ukrajinskih državljana.

1 / 10 Foto: Profimedia

Drugog dana otkako je predsednik Rusije Vladimir Putin naredio specijalne operacije u Ukrajini u Kijevu odzvanjaju eksplozije. Ukrajinski zvaničnici tvrde da je tokom noći gađan Kijev.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da Srbija mora „snažno podržati“ nezavisnost i teritorijalni integritet Ukrajine, posle odluke Moskve da prizna nezavisnost dve samoproglašene republike na istoku te zemlje.

Čanak je u pisanoj izjavi ocenio da slanje ruskih trupa na teritoriju Ukrajine znači „otvorenu objavu rata i izaziva niz tragedija za koje će odgovornost na kraju morati da snosi rusko rukovodstvo“.

„Ovim činom agresije, u punom svetlu je pokazano i sve licemerje ruskog rukovodstva, koje godinama, navodno, brani teritorijalni integritet Srbije po pitanju Kosova, a sada brutalno narušava teritorijalni integritet susednih država Ukrajine i Gruzije čineći upravo ono siledžijstvo za koje već godinama optužuje druge“, naveo je Čanak a prenela LSV.

Dodao je da je postupanje „totalitarnog vođe“ Rusije Vladimira Putina „nedopustivo i protivno međunarodnom pravu“.

On je i na zgradi Lige Socijaldemokrata Vojvodine u Novom Sadu istakao ukrajinsku zastavu.

To je izazvalo veliku buru na Tviteru, pa su usledili komentari:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.