ČEDA JOVANOVIĆ PROGOVORIO O INVAZIJI RUSIJE NA UKRAJINU: Evo šta je lider LDP-a imao da kaže
Čeda Jovanović, Foto: pRINSTCREEN/Happy

OSUDA

ČEDA JOVANOVIĆ PROGOVORIO O INVAZIJI RUSIJE NA UKRAJINU: Evo šta je lider LDP-a imao da kaže

Podsetio je da je sada "nova, istorijska prilika, da pokažemo da živimo evropske vrednosti solidarnosti koje je ustav Srbije proklamovao"

Objavljeno: 14:54h

Lider Liberalne demokratske partije Čedomir Jovanović osudio je agresiju Rusije na Ukrajinu i pozvao sve ljude dobre volje da se javno pridruže u podršci i osudi ruske agresije.

- Sada je trenutak da se govori ili zauvek zaćuti. Istorija nam je pružila mnoge trenutke da se odredimo kao društvo prema razvijenom, demokratskom i sistemu koji ceni život građana, a njihove potrebe stavlja u prvi plan. Mnoge smo propustili i koštalo nas je života ljudi, uljučujući i živote kraljeva i premijera - rekao je Jovanović.

Podsetio je da je sada "nova, istorijska prilika, da pokažemo da živimo evropske vrednosti solidarnosti koje je ustav Srbije proklamovao".

- Nema vremena za oklevanje države da pošalje jasnu i oštru poruku Moskvi, osudi agresiju i napravi istorijski raskid sa kontinuitetom loših političkih odluka u održavanju nezdravog odnosa koji Srbiju košta modernizacije i otvorenosti. Kao društvo smo dovoljno jaki da se odupremo svim pretnjama i pokušajima odmazde Rusije zbog novog istorijskog njet - smatra Jovanović.

1 / 9 Foto: Printscreen/Twitter/@jakluge

Istovremeno, dodao je on, poruka podrške i ohrabrenja ukrajinskim građanima više je nego potrebna, pogotovo kada dolazi od naroda koji je toliko patio kroz istoriju.

- Trenutak je da pokažemo solidarnost, empatiju i razumevanje za patnju kroz koju prolaze Ukrajinci. Svako zaslužuje da živi u miru, podrška Ukrajini je i zbog naše dece i budućnosti kakvu želimo da imaju. Ono što želimo našoj deci, prijateljima i rodbini, želimo i deci Ukrajine, njihovim roditeljima i prijateljima. Mir nikada ne sme biti alternativa nego imperativ - istakao je Jovanović.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.