Žustra polemika Obradovića i Vučića: Kako se akcentuje BEŽITE?
Foto: Fonet

Sednica Skupštine

Žustra polemika Obradovića i Vučića: Kako se akcentuje BEŽITE?

Zasedanju parlamenta prisustvuje premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je sa liderom pokreta Dveri Boškom Obradovićem imao burnu polemiku
Objavljeno:
foto: FoNet

On je podsetio premijera da stranci mogu da kupuju poljoprivredno zemljište u Srbiji i da njegova vlada to nije zaustavila, a kritikovao je i to što se smanjuje budžet Skupštine a povećava budžet Vlade Srbije. "Vi ste poslednji evrofanatik u Evropi", poručio je Obradović Vučiću i upitao ga kada je poslednji put bio u nekom televizijskom duelom sa predstavnicima opozicije. On je rekao da Vučić izbegava da odgovara na poslanička pitanja ali da danas ne može da pobegne i pitao ga šta kaže evropski komesar Johanes Han ko će biti sledeći predsednik Srbije. "Vi ste ovde najavili vanredne izbore, vi ste počeli izbornu kampanju sa ciljem da izbacite Dveri iz Skupštine", kazao je Obradović i dodao da je Srbija jedina zemlja na svetu u kojoj štrajkuje vojska i policija.

foto: Beta

On se izvinio Vučiću što mu se obratio juće na "čačanskom akcentu" jer je očigledno da više voli nemački jezik. "Možda vam baš zato smeta jer su svi ustanci i bune kretali iz tog kraja", naveo je Obradović.

Predsednica Skupštine Maja Gojković se na kraju njegovog obraćanja rekla da je Obradović uvredio 249 poslanika i pozvala poslanike na pristojnost. "Ispada da je 250 poslanika pokralo izbore. Kako ste se vi našli ovde. Uvredili ste i Čedomira Jovanovića, o premijeru i da ne govorim, uvredili ste i sve nas iz Čačka", rekla je Maja Gojković koja je od Obradovića više puta tražila da bude pristojniji u obraćanju. Premijer Vučić u odgovoru Obradoviću izjavio je da imitirajući ga kako izgovara reč "bežite" nije imao nameru da uvredi ljude iz Čačka zbog njihovog govora. On je tokom rasprave u Skupštini Srbije rekao da je priča "o tome noćas izmišljena" iako njegova kritika nije imala nikave veze sa čačanskim akcentom već sa "siledžijskim ponašanjem" Obradovića u Skupštini.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.