PREDSEDNIK POSETIO GORNJE NEDELJICE: Želim da čujem vaše probleme, svaku vašu brigu
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/TVPINK

POSETA

PREDSEDNIK POSETIO GORNJE NEDELJICE: Želim da čujem vaše probleme, svaku vašu brigu

Šta je potrebno crkvi - upitao je Vučić sveštena lica koja su ga dočekala i poklonili mu ikonu presvete Bogorodice

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas obilazi zapadnu Srbiju, pre svega Gornje Nedeljice, gde će razgovarati sa meštanima 12 sela jadarskog kraja, u kojima postoji najviši stepen zabrinutosti zbog istraživanja koja vrši kompanija "Rio Tinto".

- Šta je potrebno crkvi - upitao je Vučić sveštena lica koja su ga dočekala i poklonili mu ikonu presvete Bogorodice.

- Da vas čuvaju njene molitve, i živeli nam na mnogaja ljeta - rekao je sveštenik predsedniku.

Nisam došao da držim govore nego da vidim šta je to što možemo da rešavamo, poručio je predsednik Vučić prilikom susreta sa građanima.

- Želim da čujem vaše probleme, svaku vašu brigu. Ono što je važno to je da razgovaramo i pokušamo da rešavamo probleme. Jasno mi je kolika je pre svega vaša zabrinutost i zato hoću da vas saslušam. Neću da se dodvoravam bilo kome, kao što neću da se plašim bilo koga - rekao je predsednik u porti crkve obraćajući se građanima.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/TVPINK

Vučić je ranije danas posetio selo Korenita, gde je urađen novi put od 2,5 kilometara ka Terzićima, obišao radove na mostu na Savi, gde je razgovarao sa radnicima i posetio domaćinstvo Živadina i Dare Rosića i njegovu porodicu. Domaćin je predsednika informisao gde je planirano kopanje u sklopu projekta Jadar, na 250 metara od kuće.

Što se tiče "Rio Tinta", Vučić je ranije rekao da su priče oko toga "besmislene laži i gluposti" i da se ništa neće dešavati.

On je takođe podsetio da su u Srbiju ovu firmu 2001. godine doveli pripadnici bivšeg režima.

- "Rio Tinto" u Srbiju niko nije doveo od nas, već predstvanici bivšeg režima koji danas učestvuju u protestima. Osam godina pre našeg dolaska na vlast. Devet sporazuma su sa njima potpisali. Tada im litijum nije smetao - rekao je predsednik.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.