BLOKIRANA GAZELA I BRANKOV MOST: Protestanti u Srbiji zatvorili grad
Foto: Ana Paunković

AUUU

BLOKIRANA GAZELA I BRANKOV MOST: Protestanti u Srbiji zatvorili grad

Blokade puteva najavljene su i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu, Jagodini, Novom Pazaru, Šapcu i drugim gradovima

Objavljeno: 14:23h

Inicijativa "Kreni-promeni" i pokreti okupljeni oko Ekološkog ustanka blokirali su auto-put na Gazeli kao i Brankov most, a najavljena je i blokada puteva i mostova na desetak lokacija u Beogradu, i u više od 50 gradova u Srbiji.

Istovremeno, najavljena je i "auto blokada" putnih pravaca, prilikom koje će učesnici voziti pet kilometara na sat - do potpunog zaustavljanja, što će osim lokacija u Beogradu uključiti i potez od Bubanj Potoka do aerodroma.

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

Blokade puteva najavljene su i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu, Jagodini, Novom Pazaru, Šapcu i drugim gradovima.

Protesti se organizuju sa zahtevom za oslobađanje svih uhapšenih na prethodnim protestima, povlačenje Zakona o eksproprijaciji i izmene Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi. Organizatori su najavili da će tokom blokade puteva biti omogućen prolaz vozilima hitnih službi, pre svega hitnoj pomoći i vatrogascima.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.