Vučević: Ovog dana se sećamo svih onih div-junaka bez čije borbe i žrtava Srbije ne bi bilo
Miloš Vučević, Foto: Printscreen/Instagram

u čast dana primirja

Vučević: Ovog dana se sećamo svih onih div-junaka bez čije borbe i žrtava Srbije ne bi bilo

Mi na našim grudima danas nosimo i simbol Natalijine ramonde, biljku feniks, koja simboliše put od poraza do pobede i vaskrs srpske vojske i države 1918. godine

Objavljeno:

Danas je Dan primirja, dan kada je Nemačka potpisala kapitulaciju u Prvom svetskom ratu i kada je svet završio sa najkrvavijim sukobom dotad, naveo je na svom Instagram profilu gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- Mi na našim grudima danas nosimo i simbol Natalijine ramonde, biljku feniks, koja simboliše put od poraza do pobede i vaskrs srpske vojske i države 1918. godine. Ovog dana se sećamo svih onih div-junaka bez čije borbe i žrtava Srbije ne bi bilo, danas se podsećamo i da Veliki rat za naše pretke nije bio rat za moć ili dominaciju, već poslednji čin pravedne borbe za oslobođenje i ujedninjenje svih Srba, započete još pod Karađorđem. Slava junacima, hvala vam za sve, mi danas, srećom, ne moramo krvlju da kupujemo slobodu, već radom, marljivošću i ljubavlju prema Srbiji čuvamo zavet naših predaka. Živela Srbija, srećan Dan primirja!

(Espreso / Grad Novi Sad)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.