ŠTA JE DANAS ZATVORENO ZBOG PRAZNIKA: Ovako rade prodavnice, banke, pošte... Jedna stvar je BESPLATNA!
Pošta, Foto: Emilija Jovanović

DRŽAVNI PRAZNIK

ŠTA JE DANAS ZATVORENO ZBOG PRAZNIKA: Ovako rade prodavnice, banke, pošte... Jedna stvar je BESPLATNA!

Pojedini objekti će danas raditi uobičajeno, ali postoje i oni koji neće, pogledajte spisak

Objavljeno: 07:50h

Državni praznik Dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se danas, 11. novembra.

Pojedini objekti će danas raditi uobičajeno, ali postoje i oni koji neće, pogledajte spisak:

POŠTA

Preduzeće Pošta Srbije saopštilo je da će, u četvrtak 11. novembra, na državni praznik Dan primirja u Prvom svetskom ratu, raditi dežurne pošte u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu i drugim većim gradovima, kao i pošte na graničnim i administrativnim prelazima – ukupno 39 ekspozitura.

U Beogradu, pored Glavne pošte u Takovskoj 2, i pošte na aerodromu Nikola Tesla, koje će raditi uobičajeno – non-stop, radiće i pošte u tržnim centrima i druge dežurne pošte.

Dežuraće i pošte u Zrenjaninu, Pančevu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Šapcu i na Zlatiboru.

Po neizmenjenom radnom vremenu, radiće pošte na graničnim i administrativnim prelazima – non-stop, osim pošte na Graničnom prelazu Čukarka, koja radi od sedam do 18:30 sata.

DEŽURNE APOTEKE

Ukupno pet apoteka "Beograd" će, kao i za svaki praznik, primati kupce 24 sata. One u centru prestonice, u Nemanjinoj 2 i Kralja Milana 9, u Zemunu u Glavnoj ulici 34, u Bulevaru Maršala Tolbuhina broj 30 u Novom Beogradu i u Lazarevcu u Dr Đorđa Kovačevića 27. Skraćeno radno vreme od 8 do 18 časova imaće apoteke "Palilula" u Knez Danilovoj, "Braće Kovač" u Krivolačkoj, "Miroslava Trajkovića" u Požeškoj i "Đuro Đaković" u Majke Kujundžića na Zvezdari.

apoteka
foto: printscreen/youtube

PARKING I PREVOZ

"Parking servis“ neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima Beograda, a biće zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u Takovskoj 31 i Mileševskoj 51, saopštilo je to preduzeće.

Na dan praznika biće otvorene sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i "pauk" služba za prenos nepropisno parkiranih vozila. Od petka, 12. novembra, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri Korisničkog servisa, radiće po uobičajenom radnom vremenu.

JКP "Parking servis“" u Novom Sadu saopštio je. takođe, danas parkiranje neće naplaćivati, dok će gradski i međugradski prevoz saobraćati po nedeljnom redu vožnje.

Sistem "NS bike" će tokom praznika raditi nesmetano, a novi korisnici moći će da se registruju nakon praznika. Redovna naplata parkiranja i registracija korisnika "NS bike" sistema počeće od petka, 12. novembra.

PRODAVNICE I TRŽNI CENTRI

Maloprodajni trgovinski lanci radiće po uobičajenom radnom vremenu. Vrata za sve posetioce neće zatvarati ni veliki tržni centri u prestonici koji će raditi od 10 do 22 sata.

BENZINSKE STANICE

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda radiće od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6:00 do 20:00 sati.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.