VUČIĆ I GODFRI OBILAZE RADOVE NA MORAVSKOM KORIDORU! Saobraćajnica će povezati sve veće gradove centralne Srbije
Poseta, Foto: Kurir

Poseta

VUČIĆ I GODFRI OBILAZE RADOVE NA MORAVSKOM KORIDORU! Saobraćajnica će povezati sve veće gradove centralne Srbije

Moravski koridor će spojiti zapadnu i istočnu Srbiju i trajno rešiti i pitanje poplava, pošto će biti regulisane reke.

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador SAD Entoni Godfri obilaze radove na mostu preko Zapadne Morave, na deonici 1 Moravskog koridora Pojate-Kruševac.

Gradnja Moravskog koridora, autopuota od Pojata do Preljine u dužini od 112 kilometara počela je u decembru 2019. godine i tada je najavljeno da će radovi biti završeni za četiri godine. Radove izvodi američko-turski konzorcijum Behtel - Enka, a ugovor je vredan skoro 800 miliona evra.

Moravski koridor će povezati tri okruga - Rasinski, Raški i Moravički sa koridorima 10 i 11, odnosno pola miliona ljudi koji žive u centralnoj Srbiji. Takođe, Moravski koridor će spojiti zapadnu i istočnu Srbiju i trajno rešiti i pitanje poplava, pošto će biti regulisane reke.

Ta saobraćajnica povezaće sve veće gradove centralne Srbije gde živi više od pola miliona ljudi: Čačak, Kraljevo, Vrnjačku Banju, Trstenik, Kruševac, Stalać i Čićevac, kao i Koridor 10 i autoput "Miloš Veliki" (Koridor 11).

Najsavremeniji autoput biće izgrađen "na tri Morave", a u okviru projekta biće regulisana rečna korita u dužini od 68 kilometara, postavljeni i telekomunikacioni uređaji i prvi put će biti primenjene nove tehnologije.

Moravski koridor činice tri deonice: Pojate - Kruševac u dužini od 27,83 kilometra, Kruševac - Adrani u dužini 53,88 kilometara i Adrani - Mrčajevci - Preljina dužine 30,66 kilometara.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.