PREDSEDNIK U ŠUMARICAMA! Vučić položio venac žrtvama stradalim 1941. godine (VIDEO)
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Instagram / buducnostsrbijeav

pažnja

PREDSEDNIK U ŠUMARICAMA! Vučić položio venac žrtvama stradalim 1941. godine (VIDEO)

Aleksandar Vučić se trenutno nalazi u Šumaricama u Kragujevcu

Objavljeno: 12:20h

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je molebanu u Šumaricama u Kragujevcu, kod spomenika streljanim đacima i profesorima u Drugom svetskom ratu.

Moleban, pomen stradalima, služio je episkop šumadijski Jovan sa sveštenstvom, a nakon toga predsednik Vučić položio je venac kod spomenika "V3", podignutom na mestu gde su 21. oktobra 1941. godine nemačke okupacione snage streljale đake i profesore kragujevačke gimnazije.

Vence su položili i ministri u Vladi Srbije, predstavnici Skupštine Srbije, Vojske Srbije, verskih zajednica, Grada Kragujevca, SUBNOR-a, kao i učenici i profesori Prve kragujevačke gimnazije.

Obeležavanju su prisustvovali ministri Branko Ružić, Nebojša Stefanović, Darija Kisić Tepavčević, Gordana Čomić, bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić, kao i brojni građani.

- Osamdeset godina nezaborava. Ubijali su nedužne ljude, ubijali su nam decu. Čitava odeljenja naše dece vodjena su na streljanje, kao da ih vode na školsku priredbu. Tu decu, decu Šumadije i Srbije, nikada nećemo zaboraviti. Neka je večna slava svim ubijenim junacima i neka večno žive Kragujevac i Srbija! - napisao je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

Takođe, prisustvuju i ambasador SAD Entoni Godfri, potpredsednica Bundestaga Klaudija Rot, predstavnici ambasada Poljske, Slovačke, Austrije, Francuske, Belorusije, Palestine, Kazastana.

U znak sećanja na stradanje nevinih civila u Kragujevcu održava se i tradicionalni "Veliki školski čas,"

Danas će biti izvedena poema "Crni dan" Duška Radovića, koja je bila izvedena i na Velikom školskom času 1971. godine.

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" odobrio je održavanje manifestacije Veliki školski čas uz poštovanje protivepidemijskih mera.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.