Brnabić, Dačić i Dolovac o Akcionom planu za poglavlje 23
Skupština Srbije, Foto: Nebojša Mandić

skupština srbije

Brnabić, Dačić i Dolovac o Akcionom planu za poglavlje 23

Na sastanku je razgovarano o koordinaciji aktivnosti u vezi sa Akcionim planom za Poglavlje 23, u okviru pristupnih pregovora Srbije i Evropske Unije

Objavljeno:

Premijerka Ana Brnabić, predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac složili su se danas da će Srbija, uvodjenjem novih aktivnosti u Akcioni plan za poglavlje 23 – Pravosudje i osnovna prava, značajno poboljšati stanje u toj oblasti, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Na sastanku je razgovarano o koordinaciji aktivnosti u vezi sa Akcionim planom za Poglavlje 23, u okviru pristupnih pregovora Srbije i Evropske Unije.

"Učesnici sastanka su još jednom potvrdili da je održavanje redovnih, odnosno kvartalnih sastanaka ; dobar način i odgovarajući mehanizam za podizanje svesti i promovisanje poštovanja pravila ponašanja svih, kada je u pitanju komentarisanje sudskih odluka i sudskih postupaka", dodaje se u saopštenju.

Sastanak je deo redovnih aktivnosti iz Revidiranog akcionog plana za Poglavlje 23.

Time je nastavljeno održavanje kvartalnih sastanaka izmedju predsednice Visokog saveta sudstva, predsednice Državnog veća tužilaca, predsednika Narodne skupštine, premijerke ; i ministarke pravde.

Cilj sastanka je podizanje svesti državnih službenika i političara o potpunom poštovanju sudskih odluka i rada sudova i javnih tužilaštava, kao i podizanje svesti da kritikovanje sudskih odluka dovodi u pitanje nezavisnost sudstva.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.