MINISTARKA KISIĆ NOVOM VEŠĆU OBRADOVALA PENZIONERE: Najstarijima će biti isplaćena najveća jednokratna pomoć do sad
Obradovala, Foto: Printscreen

pomoć penzionerima

MINISTARKA KISIĆ NOVOM VEŠĆU OBRADOVALA PENZIONERE: Najstarijima će biti isplaćena najveća jednokratna pomoć do sad

Kisić Tepavčević je navela da je, zahvaljujući odgovornoj politici Vlade Republike Srbije došlo do rasta privredne i ekonomske aktivnosti i rasta doprinosa, što je sve doprinelo da u maju i junu, prvi put od osnivanja RF PIO, nije bilo dotacija za isplatu penzija kada je u pitanju većinski deo penzionera koji su pripadali kategoriji zaposlenih

Objavljeno:

Kisić Tepavčević je na konferenciji „Međugeneracijska solidarnost na delu“, koju je u Narodnoj skupštini Srbije organizovao Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, istakla da znanje i iskustvo najstarijih predstavlja veliki resurs svakog društva i osnovu za napredak.

Ministarka Kisić Tepavčević je naglasila da su stari jedan od prioriteta Ministarstva, čije su aktivnosti usmerene u pravcu poboljšanja života i ostvarivanja njihovih prava, sa posebnim akcentom na populaciju penzionera i povećanje njihovog standarda.

Kisić Tepavčević je navela da je, zahvaljujući odgovornoj politici Vlade Republike Srbije došlo do rasta privredne i ekonomske aktivnosti i rasta doprinosa, što je sve doprinelo da u maju i junu, prvi put od osnivanja RF PIO, nije bilo dotacija za isplatu penzija kada je u pitanju većinski deo penzionera koji su pripadali kategoriji zaposlenih. Kako je dodala, ostvareni su uslovi za povećanje penzija, pa sada imamo stabilan i održiv porast od 2-3 odsto, a Vlada Republike Srbije je posebnu pažnju u protekle tri godine posvetila korisnicima koji imaju niže iznose penzija, kojima se isplaćuje novčani iznos kao uvećanje uz penziju.

Svake godine se obezbeđuje najmanje jedna dodatna isplata korisnicima penzija, pa je tako 22. septembra izvršena isplata u iznosu od 5.900 dinara, penzije i novčani iznos kao uvećanje uz penziju su redovno usklađeni u januaru ove godine, na način predviđen zakonom, a naredno usklađivanje će uslediti u januaru 2022.

Tokom 2020. obezbeđene su dve dodatne jednokratne isplate korisnicima penzija, i jedna u 2021. godini, a za prvi deo naredne godine najavljena jednokratna isplata od 20.000 dinara, što će biti najveća jednokratna isplata do sada.

Kisić Tepavčević je dodala da je Vlada Republike Srbije osnovala nove savete za unapređenje međugeneracijske saradnje i solidarnosti i za pitanja starosti i starenja i izrazila uverenje da će i to doprineti unapređenju položaja starih u našoj zemlji.

Čestitajući najstarijima njihov dan, Kisić Tepavčević im se zahvalila na tome što su u vreme pandemije Kovid 19 pokazali da su najodgovorniji i najsavesniji deo našeg stanovništva.

Bonus video:

00:56

Policija preteražuje Južnu Moravu kod sela Tešica u potrazi za porodicom Đokić

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.