ESTONIJA UDARILA NA RUSIJU: Uručena je PROTESTNA NOTA!
Ilustracija, Foto: Printscreen

OPTUŽba

ESTONIJA UDARILA NA RUSIJU: Uručena je PROTESTNA NOTA!

Ministarstvo odbrane Rusije odbacilo je tvrdnje ministarstva spoljnih poslova Estonije da je ruski avion A-50 ušao u vazdušni prostor Baltika

Objavljeno: 18:29h

Ministarstvo spoljnih poslova Estonije uručilo je protestnu notu ruskom ambasadoru Aleksandru Petrovu danas, optužujući Moskvu da je navodno "narušila njen vazdušni prostor".

- Ministarstvo spoljnih poslova Estonije pozvalo je ruskog ambasadora da izrazi protest i preda belešku o jučerašnjem narušavanju vazdušnog prostora“- navodi se u saopštenju, prenosi ruska agencija Tas s.

Kako navodi agencija Tas s, ministarstvo spoljnih poslova nije preciziralo prirodu i detalje incidenta.

Ministarstvo odbrane Rusije odbacilo je tvrdnje ministarstva spoljnih poslova Estonije da je ruski avion A-50 ušao u vazdušni prostor Baltika.

- Posada aviona A-50 bila je 22. septembra na planiranom letu sa aerodroma u Kalinjingradskoj oblasti do svoje stalne baze. Let je nastavljen dogovorenom rutom, a posada aviona bila je u kontaktu sa estonskim kontrolorima vazduha" - rečeno je novinarima u ruskom ministarstvu odbrane.

Dodaje se da je let protekao u strogoj saglasnosti sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora, a bez narušavanja granica drugih.

Bonus video:

05:04

BRZE VESTI 23.09.2021. 15:55

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.