SJAJNE VESTI IZ RUSIJE! Ono što je PUTIN izjavilo oduševilo je RUSE!
Vladimir Putin, Foto: Printscreen/Youtube

sjajne vesti

SJAJNE VESTI IZ RUSIJE! Ono što je PUTIN izjavilo oduševilo je RUSE!

Predsednik Rusije je precizirao da je nakon što su sumirani sedmomesečni rezultati ove godine BDP zemlje dostigao nivo pre krize, industrijski rast – 4,4 odsto, obim ulaganja u osnovni kapital u prvoj polovini godine povećan je za 7,3 odsto u odnosu na prošlogodišnje pokazatelje

Objavljeno:

Rusija je u potpunosti prevazišla ekonomski pad izazvan pandemijom virusa korona, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

- Uprkos opštoj nestabilnoj situaciji u globalnoj ekonomiji, složenim procesima na svetskim tržištima, ruska ekonomija se oporavila. Još nedavno smo govorili 'generalno se oporavila', a danas već možemo da kažemo da se naša ekonomija oporavila - rekao je Vladimir Putin na sastanku sa članovima vlade i rukovodstvom Centralne banke.

Predsednik Rusije je precizirao da je nakon što su sumirani sedmomesečni rezultati ove godine BDP zemlje dostigao nivo pre krize, industrijski rast – 4,4 odsto, obim ulaganja u osnovni kapital u prvoj polovini godine povećan je za 7,3 odsto u odnosu na prošlogodišnje pokazatelje.

U isto vreme, Putin je pozvao da se u postkriznoj fazi formira model održivog ekonomskog razvoja, koji bi maksimalno obuhvatao sektore i regione.

- Već do 2024. godine moramo da ostvarimo značajan, primetan napredak u svim nacionalnim pravcima. S tim u vezi, federalni budžet je u naredne tri godine odlučujući, zahteva maksimalnu posvećenost, koncentraciju snaga i sredstava u glavnim, strateški važnim za nas pravcima - naglasio je on.

Prema rečima ruskog lidera, to se odnosi i na jedan od ključnih pokazatelja – produženje životnog veka, smanjenje siromaštva, pobošljanje ekologije i životne sredine. Takođe, predsednik je naložio da se do 2024. godine obezbedi stoprocentna dostupnost primarne zdravstvene zaštite i da se poboljša kvalitet njenog rada.

Bonus video:

06:15

IZBORI U RUSIJI: Uticaj na Srbiju, i tajanstveni naslednik Vladimira Putina

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.