"NEUTEMELJENO": Kremlj odbacio presudu Evropskog suda za ljudska prava!
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

NEMA REZULTATA ISTRAGE

"NEUTEMELJENO": Kremlj odbacio presudu Evropskog suda za ljudska prava!

Sud u Strazburu je danas Rusiju proglasio odgovornom za ubistvo Aleksandra Litvinjenka 2006. godine

Objavljeno:

Kremlj je danas odbacio kao "neutemeljenu" presudu Evropskog suda za ljudska prava koji je Rusiju proglasio odgovornom za ubistvo bivšeg oficira Ruske službe bezbednosti (FSB) Aleksandra Litvinjenka 2006. godine.

"Evropski sud za ljudska prava jedva da ima ovlašćenja ili tehničke kapacitete da može da poseduje informacije o tom pitanju. Još uvek nema rezultata ove istrage, a takve tvrdnje su u najmanju ruku neutemeljene", saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi Rojters.

Sud u Strazburu je danas Rusiju proglasio odgovornom za ubistvo Aleksandra Litvinjenka 2006. godine, koji je preminuo nakon što je u Londonu otrovan polonijumom 210, retkim radioaktivnim izotopom.

Litvinjenko (43), bivši službenik FSB i uzbunjivač, nakon preseljenja u Britaniju je postao glasni kritičar ruskog predsednika Vladimira Putina.

Litvinjenko je pobegao iz Rusije u Britaniju šest godina pre nego što je otrovan, a umro je nakon što je popio zeleni čaj sa retkim i veoma snažnim radioaodbaktivnim izotopom u londonskom hotelu Milenijum.

Britanska istraga zaključila je 2016. godine da je Putin verovatno odobrio rusku obaveštajnu operaciju za ubistvo Litvinjenka, a takođe je otkriveno da su bivši pripadnik KGB Andrej Lugovoj i još jedan ruski državljanin Dmitrij Kovtun izvršili ubistvo u okviru operacije koju je verovatno vodila ruska Federalna služba bezbednosti.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.