Vučić: Izbori 3. ili 17. aprila, voleli bismo da opozicija učestvuje
Aleksandar Vučić, Foto: PRINTSCREEN/PINK TV

predsednik o izborima 2022.

Vučić: Izbori 3. ili 17. aprila, voleli bismo da opozicija učestvuje

- Mi bismo želeli da učestvuju na izborima - rekao je Vučić uz opasku "i da konačno pobede"

Objavljeno: 10:13h

Vanredni parlamentarni izbori u Srbiji biće održani 3. ili 17. aprila 2022. godine, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić, i dodaje da bi voleo da na njima učestvuje i opozicija.

- Mi bismo želeli da učestvuju na izborima - rekao je Vučić uz opasku "i da konačno pobede".

On je tako odgovorio na pitanje novinara da opozicija ponovo preti ulicama, a da Zoran Lutovac (DS) kaže da ako ponovo bude "lažnih izbora" oni će imati proteste.

- Izbora će biti 3. ili 17. aprila, a kakve će oni izbore imati, ne znam. Biće ih kao sto ih je bilo i prošle godine, a govorili su da ih neće biti - kazao je Vučić.

Ali, kako kaže, "da bi pobedili, neko mora da prebroji glasove", dodavši da to ne ide na "majke mi" ili na "časna tajkunska reč".

- Moraju da učestvuju i pobede na izborima da bi došli na vlast, a to spalićemo, ta vremena su odavno prosla. Ne razumeju šta se sve promenilio u Srbi kao ni volju građana i naroda - istakao je Vučić.

On je dodao da opozicija valjda misli da treba da im se dodvoravate, jer kad, kako kaže "junaci poput Lutovca, Marinike, Đilasa i ostalih krenu, onda cemo svi da se uplasimo i pobegnemo iz zemlje od straha od tajkuna".

Kaže da opoziocija sada ima svoje probleme a to je da moraju da se obračunaju sa ekolozima, koji su, kako kaže, sa "Davimo Beograd" već jači od njih na nivou Beograda, a priblizavaju im se i u Srbiji.

- Sve te sile će da krenu, ali imam pametnijeg posla, vaznih stvari. Oni neka rade svoj, mi svoj posao, a narod donosi odluku - ukazao je Vučić.

Kaže i da im želi uspeh na izborima i da se pripreme za njih.

- Oni su veliki favoriti, a ja obećavam da ćemo da se borimo snažno, čisto i pozitivnom kampanjom i rezultaitma i onim sto smo napravili vojskom, prugama, izdragnjom do plata i penzija - poručio je Vučić.

On je građanima poželo srećan praznik, da sa ponosom čuvaju našu trobojku i skrenuo pažnu da pogledaju kako je ovim povodom uređena i zgrada Predsedništva.

02:01

BIVŠI OFICIR KOS-a U USIJANJU: Šta znači izjava Saše Jankovića o otkazivanju Vučićevog srca?

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.