Održana generalna proba promocije najmlađih oficira Vojske Srbije (FOTO)
Nebojša Stefanović, Foto: Ministarstvo odbrane

PONOS I DIKA

Održana generalna proba promocije najmlađih oficira Vojske Srbije (FOTO)

Na promociji ispred Doma Narodne Skupštine očekujemo uz roditelje i najbliže naših najmlađih oficira, građane koji će doći da vide svoju vojsku

Objavljeno:

Kadeti završnih godina Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, danas su ponosno prodefilovali ispred Doma Narodne skupštine Republike Srbije, uvežbavajući nastup za sutrašnju svečanost na kojoj će, ukazom predsednika Republike Aleksandra Vučića, biti promovisani u najmlađe oficire Vojske Srbije.

Generalnoj probi promocije potporučnika prisustvovali su potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković i rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik Goran Radovanović.

Vojska Srbije
foto: Ministarstvo odbrane

Ranije danas, gostujući u Dnevniku RTS-a, ministar Stefanović je istakao da je sutrašnja svečanost posebna stvar ne samo za Vojsku, već i za sve građane Srbije koje je pozvao da prisustvuju sutrašnjem događaju. „To je posebna čast, ponos i dika biti oficir Vojske. Na promociji ispred Doma Narodne Skupštine očekujemo uz roditelje i najbliže naših najmlađih oficira, građane koji će doći da vide svoju vojsku. Imaćemo i lep kulturno-umetnički program, ali i nalet avijacije“, najavio je ministar Stefanović, koji je ujedno apelovao na poštovanje epidemioloških mera.

Vojska Srbije
foto: Ministarstvo odbrane

Ove godine ukupno 139 kadeta poneće prve oficirske činove i to 121 kadet i kadetkinja 141. i 142. klase Vojne akademije, kao i 18 mladića i devojaka 7. klase Medicinskog fakulteta VMA.

1 / 6 Foto: Ministarstvo odbrane

Svečanost povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije biće održana u subotu, 11. septembra 2021. godine, ispred Doma Narodne skupštine Republike Srbije sa početkom u 10 časova, uz prisustvo predsednika Republike Aleksandra Vučića i najvišeg državnog i vojnog rukovodstva, kao i gostiju iz zemlje i inostranstva.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/mod.gov.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.