OGLASIO SE ŠMIT NAKOM SASTANKA SA VUČIČEM: Osvrnuo se i na stanje u BiH!
Kristijan Šmit, Foto: Profimedia

od važnosti

OGLASIO SE ŠMIT NAKOM SASTANKA SA VUČIČEM: Osvrnuo se i na stanje u BiH!

Iz OHR je saopšteno da je Šmit izrazio podršku inicijativama usmerenim ka regionalnoj integraciji svih zemalja na Zapadnom Balkanu, koja treba da bude inkluzivna i da predstavlja korak napred ka evropskoj integraciji

Objavljeno:

Visoki predstavnik Bosne i HercegovineKristijan Šmit, nakon današnjeg sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saopštio je da je pohvalio stalnu podršku predsednika srpskog predsednika suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH.

Iz OHR je saopšteno da je Šmit izrazio podršku inicijativama usmerenim ka regionalnoj integraciji svih zemalja na Zapadnom Balkanu, koja treba da bude inkluzivna i da predstavlja korak napred ka evropskoj integraciji.

Navodi se da je u razgovoru sa Vučićem razmenio mišljenja o trenutnoj političkoj situaciji u regionu sa naglaskom na napretku BiH i drugih zemalja Zapadnog Balkana prema Evropskoj uniji.

Naveo je da je za funkcionalnost države BiH neophodan faktor kako bi se dosegao stepen na kojem joj više neće biti potrebna međunarodna supervizija kao i za napredak ka evropskim integracijama.

Tokom posete Beogradu, visoki predstavnik sastao se i sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem.

Bonus video:

40:15

USIJANJE DANA 07.09.2021. ANTIĆ, JANJIĆ, OBRADOVIĆ: POSLE PROTESTA U CRNOJ GORI, NOVI UDAR NA SPC

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.