Vulin poručio iz Budimpešte: Srbija nije i ne može biti parking za migrante
Ministar Aleksandar Vulin, Foto: MUP

politika

Vulin poručio iz Budimpešte: Srbija nije i ne može biti parking za migrante

Ministar Vulin i ministar Pinter potpisali su Protokol o sprovođenju između Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Mađarske o mešovitim patrolama duž zajedničke granice

Objavljeno:

Policija Srbije i policija Mađarske potpisali su Protokol o uspostavljanju međusobnih mešovitih patrola i protokol za njihovo sprovođenje i njihovu primenu.

Nakon održane zajedničke sednice Vlade Republike Srbije i Vlade Mađarske u Budimpešti, ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin imao je veoma uspešan bilateralni sastanak sa potpredsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Mađarske Šandorom Pinterom.

Ministar Vulin i ministar Pinter potpisali su Protokol o sprovođenju između Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Mađarske o mešovitim patrolama duž zajedničke granice.

Policija Srbije i policija Mađarske, danas su potpisali Protokol o uspostavljanju međusobnih mešovitih patrola i protokol za njihovo sprovođenje i njihovu primenu. Na taj način i srpsko-mađarska granica će biti sigurnija i bezbednija, ali daje nam prostor za dalji nastavak zaštite naših spoljnih granica. Srbija nikad neće i ne može da postane parking za migrante, pa je potrebna pomoć svih naših partnera, izjavio je ministar policije Aleksandar Vulin nakon potpisivanja Protokola o mešovitim patrolama sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Mađarske duž zajedničke granice.

- Nema ništa loše u tome kada naši susedi ojačavaju svoje granice, to radimo i mi, a ilegalni migranti kada znaju da su granice čvršće, da su čvršće čuvane, izbegavaju čitav taj region. I to je jedan od razloga zašto Srbija tako uspešno kontroliše migrantsku krizu i zašto pored svih ovih miliona ljudi koji su prolazili kroz i oko naše zemlje nije bilo ni većeg sukoba, ni većih incidenata, posebno nije bilo zadržavanja i ostajanja na našoj teritoriji - poručio je ministar Vulin.

Bonus video:

00:44

Aleksandar Vulin kolegijum UKP

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.