Vulin: Srpski svet je politički odgovor nasilju nad Srbima
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, Foto: MUP

REAKCIJA

Vulin: Srpski svet je politički odgovor nasilju nad Srbima

"Srpski svet" nije poziv na sukobe, već je odgovor na političko i fizičko nasilje nad Srbima", naveo je Vulin i poručio da su "Srbi postali jedinstven politički narod i to im niko ne može zabraniti"

Objavljeno:

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je odgovarajući danas na reagovanje hrvatskog ministra spoljnih i evropskih poslova Gordana Grlića Radmana na ranije Vulinove izjave o "srpskom svetu", rekao da je "srpski svet" politički odgovor nasilju nad Srbima.

"Politika po kojoj se Srbi koji žive van Srbije ostavljaju da se sami bore za opstanak i politika koja se u ime Srba izvinjava za tuđe zločine jeste poražena i to na izborima u Srbiji", rekao je Vulin, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova. Grlić Radman, kako je dodao, "nije našao razlog da osudi divljanje na Cetinju i ne vidi problem u nasilnim pokušajima da Srpska pravoslavna crkva bude jedina verska zajednica u Evropi koja pod zaštitom dugih cevi ide da se pomoli Bogu u svom manastiru, ali vidi problem u Srbiji, koja neće da ćuti pred nasiljem i poniženjem".

"Srpski svet" nije poziv na sukobe, već je odgovor na političko i fizičko nasilje nad Srbima", naveo je Vulin i poručio da su "Srbi postali jedinstven politički narod i to im niko ne može zabraniti".

Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman ocenio je sinoć povodom prethodne Vulinove izjave o "srpskom svetu", da su takve "osvajačke politike" poražene.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.