MINISTAR VULIN POVODOM DEŠAVANJA NA CETINJU: NIKO ne mrzi Srbe kao BIVŠI SRBI!
Aleksandar Vulin, Foto: MUP

STANJE NA PRIMORJU

MINISTAR VULIN POVODOM DEŠAVANJA NA CETINJU: NIKO ne mrzi Srbe kao BIVŠI SRBI!

– Stvaranje “Srpskog sveta” je zadatak ove generacije političara ili neće biti sledeće generacije Srba poručio je ministar i predsednik PS-a, Vulin.

Objavljeno:

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista, Aleksandar Vulin, komentarisao je dešavanja u Crnoj Gori povodm ustoličenja mitropolita Joanikija.

– Mržnja prema Srbima u Crnoj Gori bi obradovala ideologa crnogorskih ustaša Sekulu Drljevića. Niko ne mrzi Srbe kao bivši Srbi.

Nasilje na Cetinju, pokrenuto i organizovano od strane predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i DPS-a pokazalo je još jednom da su Srbi najprogonjeniji i najobespravljeniji narod u Evropi”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

– Koji to još narod nema čak ni pravo na svoju religiju, svoje ime i svoje izabrane predstavnike u vlasti kao Srbi u Crnoj Gori? Da bi opstali tamo gde žive, a nemaju svoju državu i tamo gde ih države u kojima žive smatraju remetilačkom grupom, agresorima i okupatorima, Srbi moraju biti jedinstven politički narod, Srbi moraju stvoriti “Srpski svet”, jer ako to ne urade nestaće.

Narod kojem se brani da ima svoju crkvu nezavisno od zemlje u kojoj živi, narod kome se brani da ima stav o lažnom genocidu u Srebrenici, narod koji se primorava da njegovi predstavnici slave “Oluju” u kojoj su pobijeni i proterani, narod kome pokušavaju da otmu 13 posto teritorije, narod je koji će se ili izboriti za sebe ili nestati.

– Stvaranje “Srpskog sveta” je zadatak ove generacije političara ili neće biti sledeće generacije Srba poručio je ministar i predsednik PS-a ,Vulin.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.