"UVEŠĆE SE VANREDNO STANJE U CRNOJ GORI, SPREMAJU SE STRAŠNE STVARI": Nenad Čanak ide na Cetinje 5. septembra!
Nenad Čanak, Jovana Jeremić, Foto: TV Pink

kod jovane jeremić

"UVEŠĆE SE VANREDNO STANJE U CRNOJ GORI, SPREMAJU SE STRAŠNE STVARI": Nenad Čanak ide na Cetinje 5. septembra!

Milo Đukanović je najavio da će i sam biti među protivnicima ustoličenja mitropolita Srpske pravoslavne crkve (SPC) Joanikija na Cetinju 5. septembra, ukoliko SPC ne odustane da tu ceremoniju obavi na Cetinju i Cetinjskom manastiru...

Objavljeno: 10:36h

Nenad Čanak je gostujući u Jutarnjem programu na Tv Pinku izjavio kako će ići na Cetinje 5. septembra jer se protivi da se ustoličenje mitropolita Joanikija održi u Cetinjskom manastiru.

- Ići ću sva tri dana na Cetinje, dok sam živ neću odustati od pravde i borbe, Srbi nisu protiv Crne Gore i to uvek treba imati na umu. Ovo je direktna provokacija da se napravi zlo u Crnoj Gori, verovatno će doći do uvođenja vanrednog stanja i sva odgovornost je na Joanikiju. Biće skup i to ne jedan što je jako opasno. Tu mora da pobedi razum, a pameti u Crnoj Gori nema mnogo. Joanikije ne mora da se ustoliči Cetinju, to može da uradi mirno u Podgorici, ali on ima infantilnu potrebu da to uradi tamo, pa će on biti odgovoran za katastrofu koja će se dogoditi, rekao je Čanak.

Podsećamo, predsednik Crne Gore Milo Đukanović je najavio da će i sam biti među protivnicima ustoličenja mitropolita Srpske pravoslavne crkve (SPC) Joanikija na Cetinju 5. septembra, ukoliko SPC ne odustane da tu ceremoniju obavi na Cetinju i Cetinjskom manastiru.

Mitropolit Joanikije
foto: Printscreen/Youtube

"Nije pametno insistirati na ustoličenju mitropolita Joanikija na Cetinju, već je pametno to izmestiti iz Cetinja i obaviti u nekom od mnogobrojnih hramova u drugim gradovima. To bi bio zalog za budućnost", rekao je Đukanović izražavajući nadu da će njegov apel za izmeštanjem ustoličenja Joanikija biti uvažen.

Milo Đukanovic
foto: Print Screen Youtube

Ustoličenje Joanikija najavljeno je za 5. septembar u Cetinjskom manastiru, uz prisustvo drugih arhijereja SPC na čelu sa patrijarhom Porfirijem.

Mitropolija crnogorsko-primorska SPC je prethodno odustala od dovođenja vernika na Cetinje u vreme ustoličenja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.