MILO NAKON SASTANKA SA ERDOGANOM: Odnosi CG i Turske prijateljski, zbog članstva u NATO postali smo PARTNERI
Erdogan i Đukanović, Foto: Printscreen/Twitter

ZVANIČNA POSETA

MILO NAKON SASTANKA SA ERDOGANOM: Odnosi CG i Turske prijateljski, zbog članstva u NATO postali smo PARTNERI

Erdogan će se, tokom prve zvanične posete Crnoj Gori, sastati i sa predsednikom Skupštine Aleksom Bečićem i predsednikom Vlade Zdravkom Krivokapićem

Objavljeno:

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je danas na Cetinju, posle sastanka sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, da su odnosi prijateljski.

"Međudržavni odnosi su razvijeni, a zahvaljujući članstvu Crne Gore u NATO postali smo i partneri", rekao je Đukanović, prenosi RTCG.

On je takođe izrazio nadu nadu da će današnja poseta predsednika Turske Crnoj Gori značiti novi impuls međudržavnih odnosa. Đukanović je izrazio zadovoljstvo što Turska doprinosi evropskoj i evroatlantskoj perspektivi zapadnog Balkana.

"Turska razume deficit stabilnosti koju imamo na zapadnom Balkanu i potrebu da taj deficit prevaziđemo. Zato Tuska insistira na otvorenim vratima NATO i EU za zemlje regiona", rekao je Đukanović.

Predsednik Crne Gore je ukazao da postoji prostor za unapređenje ekonomskih odnosa dve države i naveo da je razgovarano o potezima koje treba povući, prenose Vijesti.

Erdogan će se, tokom prve zvanične posete Crnoj Gori, sastati i sa predsednikom Skupštine Aleksom Bečićem i predsednikom Vlade Zdravkom Krivokapićem.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.