SLEDEĆI KORAK JE NAMETNUTI SRBIJI TAKVU ZABRANU: Skandalozni ZAHTEV Sonje Biserko!
Sonja Biserko, Foto: Filip Plavčić

pohvalila incka

SLEDEĆI KORAK JE NAMETNUTI SRBIJI TAKVU ZABRANU: Skandalozni ZAHTEV Sonje Biserko!

U Izveštaju Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. se zaključuje da se u Srebrenici nije dogodio niti pojedinačni zločin genocida niti genocid uopšte

Objavljeno:

Nakon što je Valentin Incko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, nametnuo dopune o Krivičnom zakonu Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje “genocida” u Srebrenici, oglasila se osnivačica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji.

– To je došlo sa zakašnjenjem, ali bolje ikad nego nikad s obzirom na meru do koje je otišlo negiranje genocida i svega onog što se dešavalo u BiH od strane Republike Srpske, ali i Srbije. Sledeći korak je nametnuti u Srbiji takvu zabranu zato što je to jedini način da ceo region počne na objektivan način da sagledava šta se dešavalo 90-ih godina – rekla je ona.

Podsetimo, Izveštaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. objavljen je pre dva dana na sajtu Komisije koju predvodi izraelski istoričar Gideon Grajf, a u njemu se zaključuje da se u Srebrenici nije dogodio niti pojedinačni zločin genocida niti genocid uopšte.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.