BIĆE FORMIRAN PREDMET PROTIV ONIH KOJI "NEGIRAJU GENOCID"! Strašne najave stižu iz Sarajeva
Tužilaštvo BiH, Foto: Printscreen

novo

BIĆE FORMIRAN PREDMET PROTIV ONIH KOJI "NEGIRAJU GENOCID"! Strašne najave stižu iz Sarajeva

"U okviru predmeta pratiće se se objave i javno iznošenje stavova pojedinaca, skupina ili udruženja, u kojima se negira genocid, zločini protiv čovečnosti i ratni zločini u Bosni i Hercegovini"

Objavljeno: 12:32h

Nakon što je Visoki predstavnik u BiH, nj.e. Valentin Incko, doneo dopune Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine, kojima se zabranjuje i zakonom kažnjava "negiranje genocida, zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine", biće formiran predmet u kome će se pratiti i evidentirati sve objave pojedinaca, skupina ili udruženja, u kojima se iznose stavovi o negiranju genocida, zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina iznesene nakon stupanja na snagu ovih dopuna Kaznenog zakona, najavljeno je.

U okviru predmeta pratiće se se objave i javno iznošenje stavova pojedinaca, skupina ili udruženja, u kojima se negira genocid, zločini protiv čovečnosti i ratni zločini u Bosni i Hercegovini. Prikupljanje materijala vršiće se u saradnji sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama, a radi postupanja Tužilaštva BiH i patnerskih institucija u okviru zakonskih ovlašćenja - saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

(Espreso/Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.