Predsednik odgovorio na optužbe Velje Nevolje - NIKAD NISAM NI VIDEO BELIVUKA NITI RAZGOVARAO SA TIM UBICAMA (FOTO)
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

obilazak

Predsednik odgovorio na optužbe Velje Nevolje - NIKAD NISAM NI VIDEO BELIVUKA NITI RAZGOVARAO SA TIM UBICAMA (FOTO)

Vučić će nakon posete fabrici imati sastanak sa predstavnicima Šumadijskog okruga

Objavljeno: 13:19h

Predsednik Aleksandar Vučić nalazi se u poseti Kragujevcu i opštini Knić.

13.00 Vučić odgovorio na optužbe Velje Nevolje

Vučić se osvrnuo i na optužbe Veljka Belivuka da je sarađivao sa njim i otkrio da je sve počelo jer nije hteo da plaća reket.

- Razmišljao sam dugo da li da odgovaram. Narednih dana ću se obratiti naciji da pokažem ljudima šta se događa. Logično je da najgore ubice tako reaguju kako se približava optužnica. Verujem da Belivuk sad očekuje da bude kandidat za predsednika. Ponosan sam što su mene optužili za sve. Sramota me da takvim ljudima odgovaram. Zarad istine - nikad nisam ni video ni razgovarao sa tim ljudima. Ukoiliko sam se video ili razgovarao sa njima, bilo gde ili bilo kada, spreman sam da proveden život iza rešetaka - rekao je Vučić i dodao da će narednih dana reći koji "mafijaški konsiljere" mu je donosio poruke od Belivuka.

Dodaje da se "konsiljere danima sastajao sa kriminalcima" kako bi se dogovorili kakvu politiku će da vode. Vučić je naglasio da se nikada nije sastao sa Belivukom u stanu na Zvezdari.

- Spreman sam da idem na poligraf da dokažem svoje tvrdnje. Tek ćete da vidite sa kime su se sastajali pre ubistva Kožara i Hodžića. Jedan sam od retkih koga ne možete da uplašite snajperima i milionima od droge - rekao je Vučić i da dodaje da neće da dozvoli da se u Srbiji nekome seče skalp da bi mogao nesmetano da bude samleven u mašini za mlevenje meša.

Vučić je rekao da je klan Velje Nevolje planirao ubistva dvojice visokih državnih zvaničnika i da stoje iza 40 ubistava širom Evrope - između ostalog i ubistva vođe navijača Partizana Ljubomira Markovića Kiće.

1 / 6 Foto: Printscreen

11.50 - Predsednik obilazi fabriku Simensa

Obilazak Šumadijskog okruga Vučić je započeo obilaskom fabrike Siemens Mobility Doo Cerovac u Kragujevcu. Predsednik je obišao pogone sa predstavnicima kompanije i poželeo srećan rad radnicima sa kojima se zadržao u kraćem razgovoru.

Sa predsednikom su u obilasku i ministar građevinarstva Tomislav Momirović i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Vučić je tokom obilaska fabrike primetio da ima dosta mladih koji rade i da najavio da ćemo tek raditi na dualnom obrazovanju s obzirom na nove investicije koje dolaze u Srbiju.

- Biće fabrika koje će proizvoditi i delove za autobuse i za tramvaje i razne druge investicije zbog čega moramo da unapredimo naše ljude - rekao je Vučić i posebno se interesovao za lake vozove.

Predsednik nije krio oduševljenje

- Svetsko, a naše.

Vučić će nakon posete fabrici imati sastanak sa predstavnicima Šumadijskog okruga.

Predstavnici kompanije su naglasili da je sve teže naći zavarivače i da im je cilj da zadrže radnike koje su obučili. Prosečna plata zavarivača u Simensu je prema njihovim rečima 70.000 dinara.

Vučić će nakon posete fabrici imati sastanak sa predstavnicima Šumadijskog okruga.

- To je više od republičkog proseka - primetio je predsednik.

Tramvaji za nemačko tržište

U Simensovim pogonima u Kragujevcu rade 894 zaposlena koji proizvode šinska vozila, a krajem prošle godine sa proizvodnih linija izašao je prvi tramvaj namenjen nemačkom tržištu.

Prvi tramvaj proizveden u fabrici Simens mobiliti u Kragujevcu dug 37 metara 14. decembra je otpremljen Bremen. Ta kompanija ima još puno narudžbina za tramvaje koji će prevoziti putnike u gradovima Nemačke. U protekle dve i po godine prošla proces transformacije od proizvođača komponenti do proizvodnje kompletnih tramvaja.

U Opština Knić planiran je obilazak OŠ "Vuk Karadžić" dok će potom posetiti destileriju "Aleksić Prvi" Guberevac.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.