Vučić: Za 15 dana kreću radovi na putu između Sisevca i Grze
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug Printscreen

najavio

Vučić: Za 15 dana kreću radovi na putu između Sisevca i Grze

Vučić je istakao da će građani vrlo brzo videti mašine na putu između Sisevca i Grze, kako bi se spojila ta dva turistička mesta

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će za 15 do 20 dana početi radovi na putu koji će spojiti Sisevac i Grzu, u dužini od 18,5 kilometara.

Vučić je tokom obilaska hotela u izgradnji Biogor o Sisevcu kod Paraćina rekao da će biti urađena i još četiri kilometra puta na putu od Chuprije preko Senja do Sisevca i da će biti završena za dva meseca.

Vučić je istakao da će građani vrlo brzo videti mašine na putu između Sisevca i Grze, kako bi se spojila ta dva turistička mesta.

Kazao je da će to povećati broj turista koji će kada budu imali put moći preko Grze da dođu u Sisevac.

Predsednik je napomenuo da u Paraćinu ima oko 6.500 nezaposlenih i da će država smanjiti taj broj i tako što će dovesti investitora u paraćinsku staklaru, za koju su zainteresovani Švajcarci, Austrijanci i Slovenci.

Najavio je da će država pomoći Paraćinu da reši problem dugova, kao i da će dovesti u tu opštinu jednog velikog investitora.

"Kada je reč o putevima, ima toliko posla da nema dovoljno mašina i ljudi da to urade, mi ćemo da platimo samo da ima ko da uradi", dodao je Vučić.

Takođe, najavio je da će biti urađen i put od Paraćina preko Drenovca do Pojata.

Ponovio je da očekuje da za mesec i po do dva bude napravljen prvi ugovor sa EU za izgradnju brze pruge od Beogada do Niša i da će za tri ili četiri godine moći da se putuje između Beogada i Paraćina za samo sat i 15 minuta.

Vlasnici hotela, porodica Milovanović, su rekli da će im puno značiti put između Sisevca i Grze, jer će onda imati više turista.

Vlasnica Radojka Milovanović je pozvala Vučića da dođe na otvaranje puta pošto će to, kako je rekla, biti završeno za nekoiko meseci. Predsednik se na to nasmejao i obećao da će doći na otvaranje u zadatom roku.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.