IRENI VUJOVIĆ URUČENO JAVNO PRIZNANJE: Ministarka počasni građanin Prijepolja!
Irena Vujović, Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

LEPE VESTI

IRENI VUJOVIĆ URUČENO JAVNO PRIZNANJE: Ministarka počasni građanin Prijepolja!

Priznanje je uručeno na svečanosti povodom Dana opštine, koji se danas obeležava u Prijepolju

Objavljeno:

Ministarki zaštite životne sredine Ireni Vujović uručeno je danas javno priznanje „Počasni građanin Opštine Prijepolje“, za izuzetan doprinos zaštiti životne sredine, razvoju i afirmaciji ove opštine.

Priznanje je uručeno na svečanosti povodom Dana opštine, koji se danas obeležava u Prijepolju.

Vujović je, zahvalivši na priznanju, rekla da danas sa ponosom može da se obeleži ovaj dan, jer je zajedničkim radom sanirana i rekultivisana deponija Stanjevine, čime je rešen višedecenijski problem, koji niko do sada nije uspeo da reši.

- Možemo da budemo ponosni što budućim generacijama u nasleđe ne ostavljamo smetlište, već ćemo im ostaviti zelenu oazu, čistije i lepše Prijepolje.

Do kraja godine završićemo transfer stanicu „Banjica“, a zatim sledi izgradnja modernog regionalnog centra za upravljanje otpadom po najvišim standardima, kojim će pored Prijepolja, biti pokrivene i susedne opštine.

Značajna sredstva u ovom regionu ulažemo i u projekte zaštite i očuvanja zemljišta kao prirodnog resursa. Lim ćemo očistiti od divljih deponija, a postavljanjem plutajućih brana, za koje smo već dodelili sredstva u tri opštine, zaštitićemo reku od otpada koji nažalost dolazi i iz susednih država. Pokazaćemo da smo odgovorniji, marljiviji i efikasniji od drugih i da nam je prioritet očuvanje životne sredine i bolji kvalitet života građana – poručila je Vujović.

Ministarka je istakla da velika ulaganja u ovaj kraj ne bi bila moguća da na čelu Srbije nije predsednik Aleksandar Vučić.

- Vođen idejom moderne, jake i uspešne Srbije, predsednik Vučić je sprovodio teške reforme, kako bi napravio ekonomski stabilnu državu koja krupnim koracima ide napred. Stvoreni su čvrsti temelji za sve što nas očekuje u narednom periodu. Pored novih fabrika i radnih mesta, novih puteva, pruga, škola i zdravstvenih objekata, u fokusu je i izgradnja zelene infrastrukture. Sve to zajedno predstavlja pravac budućeg razvoja naše zemlje.

Mi smo prethodnih meseci u Prijepolju i okolini pokazali da udruženim snagama možemo da menjamo stanje na bolje. I zato ne treba da se plašimo izazova, već moramo da se borimo za napredak i radimo više i brže za bolju budućnost generacija koje dolaze – rekla je Vujović.

Ministarka je rukovodstvu opštine i građanima zahvalila na dodeljenom priznanju, naglasivši da je to velika čast, ali i odgovornost.

- Ovakvo priznanje se stiče ogromnim trudom i zalaganjem, a velikim delima zaslužuje. Potrudiću se da posvećenošću i rezultatima u i budućnosti opravdam poverenje građana Prijepolja, kao i svih građana Srbije – poručila je Vujović.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.